Cautare


11 Iunie 2009
Studiu: Economia Internet a creat 1.2 milioane de job-uri

In conditiile in care industria de automobile disponibileaza angajati, vestea buna vine din domeniul Internt care in ultimul deceniu a creat 1.2 milioane de job-uri, multe companii din domeniu platind salarii mai mari decat media, arata un nou studiu.

Companiile internet contribuie cu 2.1%, sau cu 300 miliarde $, la produsul intern brut in SUA.

IT-ul si business-urile online inrudite ar putea sa o duca mai bine in aceasta recesiune dacat au facut-o in timpul exploziei dotcom din 2000-2002, continuand sa-si creasca veniturile insa intr-un ritm mai lent.

Consumatorii efectueaza acum online 10% din achizitiile, cu exceptia produselor vegetale, pe Internet, iar publicitatea pe Internet a crescut de patru ori din 2002, la mai mult de 20 miliarde $, a spus John Deighton, profesor de administrarea afacerilor la Harvard Business School, si unul dintre autorii studiului alaturi de Hamilton Consultants Inc.

Studiul incearca sa masoare asa numita economie Internet. Acesta a fost efectuat pentru Internet Advertising Bureau (IAB) din New York, care reprezinta o diversitate de companii Internet si media.

Studiul realizeaza o estimare pe baza nuamrului de persoane care lucreaza direct in costruirea sau intretinerea infrastructurii Internet. Numarul job-urilor indirecte sustinute de activitatile legate de internet ar putea creste numarul job-urilor cu 1.54 milioane, ridicand numarul job-urilor la aproape 3 milioane.

Companiile e-commerce, precum si cele ce furnizeaza bunuri fizice, au fost principalii angajatori, cu mai mult de 500.000 din cele 1.2 milioane de job-uri. Au urmat furnizorii de Internet cu 181.000. Companiile de continut au creat un numar estimat de 60.000 de job-uri, iar software as a service 31.500.Sursa: www.computerworld.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate