Cautare


10 Decembrie 2018
Japonia va inceta sa cumpere echipement Huawei si ZTE

Japonia va interzice achizitionarea de catre guvern a echipamentelor Huawei si ZTE, pentru a evita hack-urile si scurgerile de informatii.

Guvernul japonez va modifica, probabil, regulile de achizitii publice pentru a exclude companiile chineze incepand de luni, a informat Reuters vineri, citand publicatia Yomiuri. 

Aceasta informatie urmeaza rapoartelor potrivit carora SUA incearca sa isi convinga aliatii straini, inclusiv Japonia, sa evite folosirea echipamentelor Huawei in serviciile lor wireless si internet, avertizand asupra riscurilor de securitate cibernetica. 

Guvernul japonez va evita numirea in mod specific a celor doua companii in normele modificate, de teama de a nu afecta relatiile cu China, insa acestea vor fi adaptate pentru a evita companiile suspectate ca reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale, au declarat surselev. 

De asemenea, Japonia ar putea interzice produse ale unor companii japoneze care folosesc componente Huawei si ZTE. 

Miercuri, BT din Marea Britanie a anuntat planurile de a elimina echipamentele Huawei din reteaua sa se baza 4G in decurs de doi ani si de a exclude compania de la selectia furnizorilor pentru nucleul sau 5G. Australia si Noua Zeelanda vor evita, de asemenea, utilizarea infrastructurii Huawei in retelele lor 5G. 

Nici guvernul japonez si nici Huawei sau ZTE nu au raspuns imediat solicitarii de a comenta subiectul. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate