Cautare


23 Ianuarie 2019
Aproape jumatate dintre companiile din Romania apeleaza la o solutie externa de stocare a datelor

M247 anunta rezultatele studiului „Utilizarea Centrelor de Date in Romania: unde isi stocheaza companiile datele”

M247, furnizorul de servicii de conectivitate si infrastructura de internet cu cea mai rapida dezvoltare din Europa si Romania anunta rezultatele studiului „Utilizarea Centrelor de Date in Romania: unde isi stocheaza companiile datele”.

Studiul are la baza raspunsurile persoanelor care fac parte din echipele de management ale companiilor din Romania sau persoane care au pozitii de conducere in departamentele tehnice din cadrul acestora. Desfasurat in perioada septembrie-octombrie 2018, studiul s-a adresat companiilor din Romania de diferite dimensiuni si din industrii precum: industria financiara, Software, Medicala, Retail si E-commerce, Inginerie, Gaming & Media.

Mai bine de 46% dintre companii folosesc un centru de date specializat de peste 10 ani

Conform rezultatelor, peste 46% dintre companiile din Romania folosesc o solutie de stocare a datelor intr-un centru de date specializat de peste 10 ani, in timp ce 16.9% au inceput sa apeleze la astfel de servicii in ultimii 3-5 ani. Doar 15% dintre companiile din Romania nu folosesc o solutie de stocare a datelor in centre de date specializate.

Companiile romanesti prefera sa apeleze la un furnizor extern in defavoarea unui centru de date propriu

Desi centrele de date externe nu sunt singura solutie disponibila de stocare a datelor din cadrul companiei, organizatiile romanesti prefera in cea mai mare masura sa apeleze la furnizori externi. 36.9% dintre companii au raportat ca utilizeaza serviciile unui centru de date extern, in timp ce 29.2% au investit in propriile centre de date. Cu toate aceste, o treime dintre companii (33.9%) au ales o solutie mixta de stocare a datelor. 

Reputatia este un factor esential pentru alegerea furnizorului de servicii de stocare intr-un centru de date specializat

Rezultatele studiului au evidentiat ca reputatia furnizorului de servicii este un factor ce poate determina decizia de cumparare. O treime dintre respondentii studiului (33.8%) au indicat acest element ca fiind unul ce le motiveaza alegerea curenta. Pe plan secund se afla costul avantajos al pachetelor de servicii de stocare a datelor (27.7%), iar pe al treilea plan se afla echipa specialisti din cadrul companiei furnizoare (23.1%).

Peste 46% dintre companiile din Industria Software vor suplimenta bugetele pentru stocarea datelor in urmatorii trei ani

Bugetele investite in acest an de catre companii au fost diverse. in urmatorii trei ani, cateva industrii isi vor suplimenta bugetele alocate solutiilor de stocare a datelor. Din Industria Software, 46.7% dintre companii au raportat ca se asteapta la mariri ale bugetelor, iar din Industria Financiara, 26.7% dintre organizatii vor face acest lucru. Alte industrii in care se asteapta cresteri ale bugetelor sunt Gaming & Media, Retail, dar si Automotive.

„Nevoile companiilor se schimba pe masura ce tehnologia evolueaza. Acelasi lucru se intampla si cu solutiile de stocare a datelor. Ceea ce ne-am propus prin acest studiu de piata a fost sa identificam ce determina companiile sa investeasca in diferite solutii, dar si care sunt nevoile lor specifice. Bineinteles, am fost surprinsi de rezultate pe alocuri, dar ne bucuram ca suntem mai informati si putem oferi in continuare servicii de cea mai inalta calitate.” 
Bogdan Gavriluta - Director of Business Development, M247

Rezultatele complete ale studiului sunt disponibile GRATUIT pe https://www.m247.ro/ro/landing-studiu-m247  

Despre M247

M247 este furnizorul de servicii de conectivitate si infrastructura de internet cu cea mai rapida dezvoltare din Europa, America de Nord, Asia si Romania. Compania ofera conectivitate la Internet la cele mai mari viteze de pe piata, pentru ca orice consumator sa beneficiezi de mai multa flexibilitate de-a lungul retelei globale ultra-securizate si proiectata pentru a mentine in siguranta datele si reteaua, 24/7. 

M247 este una dintre cele mai de incredere companii de conectivitate, oferind solutii de un nivel superior in industria telecom. Premiile obtinute de companie atesta profesionalismul si serviciile de calitate: UK Customer Experience Awards 2013, M.E.N Business of the Year 2015 and Cloudex.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate