Cautare


12 Martie 2019
Innovation Labs 2019 anunta cele 70 de echipe calificate in accelerator in urma celor cinci hackathoane din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Timisoara

Acceleratorul Innovation Labs anunta cele 70 de tinere echipe de startup tehnic calificate in programul de mentorat din tara, in urma Hackathoanelor simultane din Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Timisoara din acest weekend.

Hackathonul, evenimentul de inceput al programului Innovation Labs, este o aventura de peste 30 de ore de efervescenta creativa, efort intens, mentorat, deschidere spre idei si oameni noi, animata de o doza serioasa de imaginatie si voie buna. La finalul acestei explorari in lumea posibilului, cele mai determinate echipe au fost selectate pentru a intra in etapa de dezvoltare a produsului organizata in urmatoarele 10 saptamani de catre Asociatia Tech Lounge, Transylvania Institute of Technology, Asociatia Calemis, EduHub si ROSENC cu sprijinul la nivel national al Orange, Carrefour, BRD - Groupe Société Générale, OMV Petrom, Medicover precum si The Romanian-American Foundation, ca partener strategic, in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Timisoara. 

In cele cinci orase, programul este sustinut academic de catre 10 universitati de top din Romania, ce ofera o acoperire de peste 90% printre studentii de tehnologie din Romania: Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes–Bolyai, Universitatea Tehnica din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea de Vest din Timisoara.

La cele 4 evenimente din acest weekend au participat 102 echipe formate din peste 250 de tineri cu initiative curajoase si imaginative. Acestia si-au prezentat in prima zi a evenimentului ideile de produse tehnice aliniate cu cele sapte directii ale programului: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities si Smart Mobility.

Hackathoanele au debutat sambata, 9 martie, printr-o prezentare initiala de 60 de secunde a fiecarei echipe. Dupa o prima selectie, prin votul Juriului si al publicului, cele mai promitatoare idei au fost admise in experienta propriu-zisa de dezvoltare a Hackathonului. Pe parcursul dupa-amiezii, serii si noptii ce au urmat, tinerii au construit si au slefuit un prototip cat mai persuasiv pentru produsul conceput de ei, sub indrumarea mentorilor - antreprenori si profesionisti de top din industriile IT&C si business, precum si reprezentanti ambasadori ai universitatilor partenere.

Duminica, 10 martie, in cea de-a doua zi a Hackathoanelor, cele 70 de echipe din cele 4 orase si-au prezentat noua versiune a produsului si a strategiei de business. Prezentarile au inclus o demonstratie tehnica, precum si un elevator pitch de 2 minute in fata Juriului si publicului. Juriul, incluzand personalitati din ecosistemul inovarii digitale din Romania, a avut misiunea dificila de a selecta cele mai performante 46 prototipuri, ce intra astfel in programul condensat de dezvoltare si mentorat de 10 saptamani al Innovation Labs din Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Timisoara, alaturi de echipele calificate pe 3 martie in urma hackathon-ului din Bucuresti. Acestea vor incepe de astazi o experienta intensa de interactiuni saptamanale cu mentori, utilizatori si potentiali investitori, intrand gradual in lumea inovarii digitale si a antreprenoriatului tehnic. 

Ce inovatii tehnologice ne propun tinerele echipe din Hackathoanele Innovation Labs din Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Timisoara

La Cluj, echipa Xcite dezvolta o solutie complexa formata dintr-un device care se foloseste de tehnologia Transcranial Magnetic Stimulation (TMS) pentru a stimula senzorii de la nivelul cortexului orbito-frontal lateral. Acesti stimuli vor avea efecte similare cafelei, iar utilizatorul va putea selecta cantitatea dorita prin intermediul unei aplicatii mobile usor de utilizat. incadrata tot in verticala de Health&Lifestyle, echipa CNEO isi propune digitalizarea la distanta a intregului proces de recuperare medicala pentru pacientii clinicilor de kinetoterapie. Produsul propus imbina utilizarea unei aplicatii software, ce foloseste algoritmi de machine learning, cu folosirea unor senzori medicali, cu scopul de a usura procesul de recuperare.

Aqua Smart, una dintre ideile inovatoare ale tinerilor din Iasi, ofera un sistem auto-sustenabil de monitorizare si mentenanta, care furnizeaza informatii in timp real despre chimia si temperatura din acvariu afisate in cadrul unei platforme digitale. in plus, pe baza datelor colectate, produsul va controla automat parametrii de mediu din acvariu, precum iluminarea, fertilizarea si hranirea pestilor. vCatalog este o solutie ce vine in ajutorul parintilor, profesorilor si elevilor prin intermediul unei platforme de catalog virtual care isi propune sa modernizeze educatia in scoli.

In Sibiu, pe directia Smart Cities, echipa SEM a atras atentia juriului printr-o solutie automatizata de analiza si de optimizare in timp real a consumului electric, ce foloseste un dispozitiv conectat cu panoul electric al utilizatorului. O alta echipa, Burnout Hub, incadrata in verticala business de Health&Lifestyle, propune o platforma online de machine learning, care va spori bunastarea angajatilor unei companii prin prevenirea stresului, oboselii mentale si a scaderii motivatiei.

Echipa AIStatistici din Timisoara propune un serviciu de predictii prin intermediul caruia companiile pot identifica noi oportunitati de crestere. Pentru realizarea predictiilor, serviciul foloseste atat volume mari de date despre procesele de durata din interiorul companiei, cat si informatii din mediul socio-economic extern. Tot in Timisoara, insa in domeniul de CyberSecurity, IntelScale ofera posibilitatea companiilor sa isi reduca riscul de aparitie a unor atacuri cibernetice. Solutia lor foloseste multiple surse de informatii din companie impreuna cu algoritmi de machine learning, pentru realizarea unor automatizari de securitate si raportarea vulnerabilitatilor in timp real.

Pe parcursul urmatoarelor 10 saptamani, antreprenori si oameni de business de varf vor impartasi experientele lor cu tinerii participanti, orientandu-i in explorarea ecosistemului antreprenorial romanesc. in plus, prin intermediul partenerilor programului, echipele au posibilitatea de a folosi tehnologii de ultima generatie pentru dezvoltarea produselor, oportunitati de pozitionare eficienta pe piata, precum si acces direct la clienti. 

In aprilie se vor desfasura evenimente de tip Boost Day in toate cele cinci orase din program, unde echipele vor prezenta evolutia si transformarea ideii lor de startup, pana la mijlocul programului de mentorat. La inceputul lunii mai vor urma Demo Day-urile regionale, unde cele mai bune echipe care au dezvoltat un produs viabil, testat cu utilizatori reali, vor fi selectate pentru a participa la etapa nationala de pe 20 mai, ce se va desfasura la Teatrul National din Bucuresti.
 
In cadrul evenimentului Innovation Labs National Demo Day de pe 20 mai 2019, finalistii isi vor prezenta prototipurile in fata partenerilor, a reprezentantilor media si a potentialilor investitori, urmand ca echipele cele mai convingatoare sa fie recunoscute prin premiile Innovation Labs 2019. Echipele pot continua sa beneficieze de sprijinul acceleratorului si al sustinatorilor programului si dupa incheierea perioadei de mentorat, devenind parte activa din comunitatea de alumni a Innovation Labs, formata in cei sapte ani de activitate.
 
Partenerii si sustinatorii Innovation Labs in Bucuresti, Cluj, Iasi, Sibiu si Timisoara

Innovation Labs 2019 este un program organizat de Asociatia Tech Lounge, Transylvania Institute of Technology, Asociatia Calemis, EduHub si ROSENC, cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, OMV Petrom, Medicover, precum si The Romanian–American Foundation ca partener strategic, si cu sustinerea Renault, Adobe, Fitbit, NXP, PSS Prosoft Solutions, BearingPoint, IXIA (a Keysight Business), ORTEC, Microsoft si Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) in Bucuresti, Arobs Transilvania Software in Cluj-Napoca, Tivo la Iasi, BearingPoint in Sibiu, Safe Fleet, Restart Energy, imobiliare.ro si eucemananc.ro in Timisoara, impreuna cu partenerii academici Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes–Bolyai, Universitatea Tehnica din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea de Vest din Timisoara.

Cele 70 de echipe calificate in programul de mentorat Innovation Labs 2019 din tara

Cluj:
 • CNEO: Prin digitalizarea actului medical, CNEO face ca experienta pacientilor clinicilor de kinetoterapie sa fie una mai placuta, mai usoara si mai rapida. Caracterul inovator al produsului deriva din imbinarea aplicatiilor software de invatare automata cu senzori medicali, ceea ce permite realizarea de la distanta a programelor de preventie, curative sau de recuperare. 
 • My Nanny: MyNanny este o aplicatie prin intermediul careia parintii pot accesa anumite servicii de babysitting. Astfel, parintii pot identifica dadaca potrivita in functie de mai multe caracteristici pe care si le doresc de la aceasta: trasaturile de personalitate, pregatirea profesionala si experienta in domeniu, recomandarile altor prieteni sau utilizatori, disponibilitatea de timp, pretul serviciilor si, nu in ultimul rand, metodele si tehnicile educationale utilizate in lucrul cu copiii.
 • Magitronics: Magitronics este o solutie educationala ce le permite elevilor de liceu sa invete elemente de programare si electronica intr-un mod atractiv si placut. Lectiile de pregatire includ diferite module ce pot fi programate de catre copii intr-un limbaj foarte usor de folosit. Activitatile de invatare practica sunt posibile prin utilizarea unei baghete electronice care controleaza prin WiFi diverse componente interactive (ex. o matrice de leduri).
 • Visionary: Visionary permite diagnosticarea deficientelor de vedere in randul copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 8 ani prin utilizarea unor elemente de gamificare. Totodata, aplicatia le permite parintilor sa monitorizeze modul de evolutie a problemelor oftalmologice ale copiilor, contribuind astfel la reducerea riscurilor de aparitie a unor complicatii. 
 • Xcite: Xcite este un dispozitiv bazat pe tehnologia TMS (Transcranial Magnetic Stimulation) ce urmareste sa dezvolte performantele cognitive ale adultilor si modul in care acestia experimenteaza emotional o situatie, prin utilizarea unor senzori non-intruzivi aplicati la nivelul cortexului orbito-frontal lateral. Pe termen lung, dispozitivul poate functiona ca un inlocuitor pentru cafea.
 • MedTracker: MedTracker este un produs ce permite aplicarea corecta a unui tratament si urmarirea efectelor acestuia asupra starii de sanatate a pacientilor sub supravegherea de la distanta a medicilor sau farmacistilor. Produsul se adreseaza pacientilor care sufera de boli cronice si care urmeaza un tratament medicamentos complex si de lunga durata. Astfel, principalii beneficiari sunt reprezentati de persoane care sufera de hipertensiune, diabet, astm sau reumatism.
 • Mony: Mony este o aplicatie ce permite utilizatorilor sa aiba o evidenta a cheltuielilor zilnice, cu scopul de a-i ajuta sa-si gestioneze mai bine bugetul personal sau familial. Cu alte cuvinte, produsul se dovedeste folositor tuturor celor care urmaresc sa economiseasca bani, oferind informatii agregate privind comportamentele de consum care contravin intereselor, obiectivelor sau principiilor de viata asumate de catre utilizator.
 • GoTiny.Life: GoTinyLife este o aplicatie ce urmareste sa optimizeze timpul petrecut de consumatori pentru alegerea celor mai bune materiale de constructii sau planuri arhitecturale. Aplicatia centralizeaza resursele de care au nevoie persoanele care doresc sa-si cumpere sau sa-si inchirieze o casa de dimensiuni mici, iar mai apoi utilizeaza resursele respective pentru a crea un flux de distributie intre persoanele fizice sau juridice care ofera servicii de constructii sau conexe acestora si potentiali clienti.
 • CVR: CVR isi propune sa faciliteze integrarea pe piata muncii a studentilor cu pregatire in informatica. Prin utilizarea aplicatiei, studentii pot primi un feedback privind aspectul si continutul CV-ului propriu. 
 • VerneAR: VerneAR utilizeaza tehnologia realitatii augmentate pentru a oferi participantilor la evenimente o experienta inedita. 
 • Selling Happiness: Selling Happiness este o aplicatie care contribuie la reducerea sentimentelor de anxietate si singuratate ce survin ca urmare a unor afectiuni psihologice sau emotionale. Produsul ofera unor astfel de categorii de persoane resursele necesare pentru a participa la viata comunitatii in care traiesc, reducand efectele marginalizarii sau vulnerabilizarii sociale.
 • DigitalizeIT: DigitalizeIT este o solutie de gestionare a documentelor, ce reduce timpul de operare a diferitelor solicitari sau cereri depuse la un ghiseu, facand astfel posibila eficientizarea procesului administrativ in cazul organizatiilor care lucreaza direct cu publicul. Mai exact, produsul permite ca textele scrise de mana sa fie transformate in format digital si introduse rapid intr-un circuit de lucru. 
 • CityWay: CityWay este o aplicatie care isi propune sa puna bazele dezvoltarii unei retele de transport cu trotineta electrica in spatiile urbane. Prin crearea unei infrastructuri interconectate, aplicatia le permite locuitorilor sa se deplaseze rapid dintr-un loc in altul, contribuind la decongestionarea traficului si la cresterea calitatii indicatorilor de mediu.

Iasi:
 • vCatalog: vCatalog este un catalog virtual care aduce beneficii scolilor, parintilor, profesorilor sau elevilor. Produsul este conceput avand la baza retele neuronale si o tehnologie de tip blockchain, fiind fundamentat pe principiile transparentei, securitatii si stabilitatii. 
 • AquaSmart: AquaSmart este un dispozitiv ce vine in ajutorul persoanelor care detin un acvariu. Printr-un sistem de monitorizare si auto-mentenanta ce ofera informatii legate de chimia si temperatura apei, pot fi controlate automat, iluminarea, fertilizarea acvariului si hranirea pestilor.
 • Autonomous drone: Autonomous drone este o drona bazata pe un sistem automat de deplasare, ce permite generarea unor valori aleatorii pentru directie si distanta intr-un mod continuu. Un astfel de dispozitiv este valoros pentru fermierii care isi pot astfel monitoriza recolta intr-un mod care sa permita realizarea unor estimari precise privind productia agricola.
 • Localis SaaS: Localis Saas reprezinta o solutie de tip blockchain care protejeaza proprietatea intelectuala a startup-urilor prin crearea unei tranzactii unice ce inglobeaza amprenta criptografica a IP-ului activ. Solutia poate fi aplicata pentru diferite produse precum brevete, marci comerciale, elemente de identitate vizuala si design, secrete comerciale, idei etc.
 • TrueStory: TrueStory este o modalitate inovatoare de a stimula lectura critica a informatiilor de interes public. Aplicatia este un agregator de stiri online prin intermediul caruia cititorul poate avea acces la articole care dezvolta acelasi subiect, dar care il abordeaza din unghiuri diferite. Produsul este destinat atat consumatorilor de stiri, cat si publicatiilor care isi doresc o crestere a transparentei.
 • Pinch'n Pitch: Pinch'n Pitch este o componenta ce poate fi integrata in dispozitive de tip smartwatch-uri. Aceasta componenta se bazeaza pe un senzor capabil sa detecteze miscarile fine ale mainii si sa utilizeze aceste miscari pentru a da comenzi diferitelor aplicatii. 
 • Not This Time Pal: NTTP reprezinta o extensie a browser-ului Chrome care permite utilizatorilor sa identifice cel mai bun pret pentru produsele pe care le cauta. Astfel, printr-un singur click pe imaginea unui produs, cumparatorii pot avea acces la cele mai avantajoase oferte comerciale.
 • NGFtech: NGFtech ofera fermierilor o solutie de automatizare a solariilor, cu scopul cresterii productivitatii si calitatii culturilor agricole. Fermierii au acces la o platforma online unde pot vizualiza rapoarte de calitate privind recolta proprie. Totodata, aceasta platforma reprezinta si un spatiu unde fermierii pot gasi o piata de desfacere, dat fiind faptul ca inglobeaza un modul destinat clientilor care pot cumpara astfel legumele direct de la producator.
 • RWRD: RWRD este o aplicatie care isi propune sa creasca acuratetea orarelor mijloacelor de transport in comun, aratandu-le pozitia in timp real. Aplicatia isi propune sa incurajeze oamenii sa utilizeze transportul public prin oferirea de vouchere in momentul in care aplicatia este accesata prin reteaua de WiFi al autobuzului.

Sibiu:
 • DAPPLOG: DAPPLOG este o modalitate sigura de conectare la multiple platformele web. Produsul propune o solutie software de tip blockchain care ofera utilizatorilor o identitate virtuala unica si descentralizata pentru a asigura securitatea datelor.
 • Velum: Velum este un sistem IoT care sincronizeaza deschiderea draperiilor cu programul de somn al fiecaruia. Cu Velum, utilizatorii renunta la tentatia de a folosi functia snooze a alarmei, imbunatatindu-si calitatea somnului indiferent de ritmul de viata pe care il adopta.
 • ModelLink: ModelLink este o aplicatie web care optimizeaza distributia resurselor umane implicate in promovarea produselor vestimentare din cadrul festivalurilor de moda. Aplicatia conecteaza agentiile de modeling cu designerii vestimentari si cu organizatorii evenimentelor, cu ajutorul unui algoritm optim de alocare.
 • Burnout Hub: Burnout Hub este o platforma online care foloseste un algoritm de machine learning pentru a spori bunastarea angajatilor unei companii. Burnout Hub isi propune sa previna stresul, oboseala mentala si scaderea motivatiei, inlocuindu-le cu eficienta, performanta si productivitate la locul de munca.
 • SEM: SEM este o solutie automatizata de optimizare a consumului electric. Folosind un dispozitiv conectat in serie cu panoul electric al utilizatorului, SEM monitorizeaza in timp real consumul de energie electrica, prezinta analize si grafice complexe si trimite automat indexul consumului la furnizorii de servicii.
 • Hyper City: Hyper City este un dispozitiv pentru vehicule care isi propune sa stimuleze responsabilitatea conducatorilor auto in trafic. Acesta transmite date despre stilul de condus al utilizatorului catre companiile de asigurari si catre diversi parteneri care ofera in schimb pachete personalizate de asigurare a vehiculelor.
 • Banconnect: BanConnect este o aplicatie bancara care vine in intampinarea nevoilor utilizatorilor aflati in posesia de conturi multiple, oferindu-le acestora facilitatea de a avea acces la serviciile unor entitati bancare diferite prin intermediul unei interfete unice.

Timisoara:
 • CaietVirtual: Caietvirtual reprezinta o platforma de e-learning prin intermediul careia elevii de liceu pot acumula noi cunostinte intr-un mediu de lucru interactiv si colaborativ. Platforma integreaza lectii personalizate, sesiuni de tutorat sau activitati de pregatire a temelor pentru acasa, oferind o experienta de invatare atractiva si adaptata intereselor specifice varstei elevilor. Prin modul de conceptie, platforma contribuie la initierea unor interactiuni constructive intre profesori si elevi care, pe termen lung, sa poata contribui la rezolvarea unor probleme ce afecteaza sistemul national de invatamant. 
 • Sitter. ro: Sitter.ro este o platforma ce ofera parintilor posibilitatea de a identifica si contracta dadaca potrivita pentru copiii lor. Astfel, aplicatia raspunde unei duble nevoi a parintilor: aceea de a-si organiza timpul personal si aceea de a le oferi copiilor o educatie adecvata in raport cu anumite valori sau nevoi. Totodata, aplicatia ofera tinerilor pedagogi sau altor persoane care iubesc sa lucreze cu copiii posibilitatea de a accesa un venit suplimentar, conform unui program de lucru flexibil.
 • GeoConnector: GeoConnector iti propune sa utilizeze analize geospatiale complexe pentru a oferi informatii relevante in procesul de luare a deciziilor si de identificare a potentialilor clienti la nivelul unei companii. Produsul ofera o modalitate inteligenta de realizare a analizelor de proximitate, ceea ce ar putea contribui la optimizarea procesului de business si de identificare a surselor de capital. 
 • Kiddos: Kiddos isi propune, pe de o parte, sa sprijine parintii in demersul de identificare a unor activitati extracurriculare sau de divertisment pentru copiii lor si, pe de alta parte, sa rezolve problema operatorilor educationali de a ajunge la clienti. Produsul imbraca forma unei aplicatii ce pune in relatie furnizorii publici si privati ai unor servicii de educatie non-formala cu potentialii clienti reprezentati de parinti sau tutori ai unor copii de varsta prescolara sau scolara. Avand la baza teoria inteligentelor multiple, aplicatia isi permite sa valorifice potentialul copiilor prin dezvoltarea unor deprinderi si abilitati potrivite personalitatii acestora. 
 • LaNelu: LaNelu este o platforma dedicata amenajarilor interioare. Pe aceasta platforma, persoanele interesate de renovarea locuintei sau de realizarea unor mici reparatii in casa pot identifica specialistii care sa ii ajute in rezolvarea problemelor cu care se confrunta. Conceputa astfel, aplicatia isi propune sa sprijine micii intreprinzatori si sa creeze o piata dinamica prin intermediul careia sa fie dezvoltata economia locala, stimuland competitivitatea si cresterea calitatii serviciilor. 
 • OncoChain: OncoChain are scopul de a imbunatati calitatea actului medical in cazul pacientilor cu probleme oncologice, prin crearea unui cadru care sa faciliteze oferirea unor servicii medicale centrate pe pacient si bazate pe rezultate clinice riguroase. Produsul reprezinta o solutie pentru managementul clinic al pacientilor si include totodata o platforma de centralizare, raportare si gestionare a informatiilor medicale, cu potentialul de a genera date ce vor putea fi utilizate in cercetarea fundamentala. Nu in ultimul rand, produsul poate fi integrat cu solutii de preventie si monitorizare a starii de sanatate. 
 • GoPack: GoPack isi propune sa imbunatateasca timpul de livrare si gradul de securitate in transportul produselor la nivel international. Livrarea produselor va avea la baza reteaua de transport deja existenta si va permite soferilor care realizeaza drumuri curente sau ocazionale sa isi suplimenteze venitul printr-o activitate specifica economiei colaborative. 
 • Smart mark: SmartMark este un sistem de marcaje cu laser ce utilizeaza o camera capabila de recunoasca pozitia unui obiect, ajustandu-se automat in functie de caracteristicile acestuia. Astfel, sistemul contribuie la reducerea semnificativa a timpului de procesare, fapt ce conduce la o crestere semnificativa a productivitatii si eficientei in cazul procesului de productie in masa. 
 • Prep. App: PrepApp este o aplicatie ce le permite elevilor sau studentilor posibilitatea de a oferi evaluari anonime si impartiale cadrelor didactice. Profesorii pot avea acces la informatii care i-ar putea ajuta sa-si organizeze mai bine continutul sau structura cursurilor. Elevii sau studentii pot comunica direct cu profesorii lor intr-un mediu sigur ce le permite sa isi exprime gradul de satisfactie, nevoile sau asteptarile fara teama de a fi sanctionati pentru opiniile lor. Modul de lucru pe care aplicatia il propune ar putea contribui la cresterea calitatii actului educational.
 • The Story of a Nation: The Story of a Nation este un produs care ofera turistilor o experienta inedita de vizitare a monumentelor sau siturilor arheologice, fiind transpus intr-o solutie multimedia bazata pe realitate augmentata. Produsul contribuie la reconstituirea unor locuri din trecut intr-o forma tridimensionala, capabila sa ofere informatii imbogatite despre locurile cu valoare istorica. 
 • Meridia: Meridia reprezinta o solutie end-to-end ce poate fi utilizata in cultivarea plantelor de apartament. Produsul ofera informatii privind conditiile optime de crestere a plantelor in spatii mici. Functionand pe baza unor parametri de umiditate, temperatura, stadiu de evolutie sau tipuri de nutrienti, aplicatia integreaza componente hardware si software ce cresc nivelul de eficienta in mico-agricultura. 
 • AIStatistici: AIStatistici isi propune sa valorifice volume mari de date prin utilizarea acestora ca resursa pentru realizarea unor predictii capabile sa ofere un avantaj competitiv companiilor. Caracterul inovator al aplicatiei deriva din capacitatea acesteia de a corela date ce reflecta procese interne de durata din interiorul organizatiei cu date ce pun in evidenta tendinte manifestate in mediul socio-economic extern. 
 • intelScale: IntelScale isi propune sa eficientizeze procesele informatice prin reducerea riscului de aparitie a unor atacuri cibernetice. Caracterul inovator al solutiei deriva dintr-un modul de raportare a datelor privind vulnerabilitatile, fapt ce contribuie la formularea unor solutii pentru rezolvarea problemelor in cel mai scurt timp de la aparitia lor. 
 • Minds: Minds este o aplicatie care isi propune sa faciliteze stabilirea unor interactiuni bazate pe empatie si ascultare activa, contribuind astfel la dezvoltarea personala si emotionala a utilizatorilor. Utilizatorii pot identifica persoane carora sa le impartaseasca propriile probleme si de la care sa primeasca sfaturi psihologice specializate, sub imperativele anonimatului. Astfel, aplicatia ii ajuta pe utilizatori sa treaca mai usor peste momentele dificile, integrand un sistem de reputatie ce poate sustine un climat de incredere si siguranta. 
 • FestiTravel: FestiTravel este o aplicatie adresata persoanelor care participa in calitate de spectatori la evenimente muzicale. Prin intermediul acesteia, utilizatorii pot identifica rapid ofertele de cazare pe durata unui festival sau concert, in functie de criterii relevante precum distanta fata de locul concertului, nivelul de zgomot, facilitatile oferite, evaluarile altor utilizatori, etc. Astfel, amatorii de festivaluri pot avea acces rapid si sistematizat la informatii de interes. 
 • CMON: CMON se adreseaza, in special, operatorilor economici care activeaza in domeniul comertului. Mai exact, produsul isi propune sa rezolve problema caselor de marcat care functioneaza in mediul online, oferind o alternativa distribuita de stocare a datelor si de utilizare a acestora in generarea rapoartelor financiare lunare. Prin caracteristicile conectivitatii si flexibilitatii, produsul isi propune sa reduca mai multe categorii de costuri ce afecteaza activitatea agentilor comerciali. 
 • Craft3d: Craft3D este o solutie ce isi propune sa faciliteze procesul de producere a unor obiecte de masa plastica prin intermediul tehnologiei bazate pe imprimarea 3D. Solutia se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii, startup-urilor si persoanelor pasionate de industria 3D. Tuturor acestor categorii de actori li se ofera posibilitatea de prototipare, la scala mica sau medie, a unor produse la preturi concurentiale. 

Bucuresti:
 • Veritas: Veritas este un dispozitiv ce poate fi folosit in cazul culturilor de vita de vie cu scopul de a asigura cresterea optima a plantei. Dispozitivul monitorizeaza diferiti parametri printre care se numara umezeala sau starea solului, iar informatiile astfel colectate sunt utilizate de viticultori pentru a combate bolile cele mai comune de care sufera viata de vie.
 • TeachBit: TeachBit reprezinta o platforma ce isi propune sa inoveze in domeniul pietei muncii, conceputa pentru a fi atat in beneficiul angajatorilor, cat si in beneficiul actualilor angajati sau persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca. Pe de o parte, angajatorii isi pot educa viitorii sau potentialii angajati oferind accesul la materiale de pregatire sau sesiuni de instruire care sa contribuie la imbunatatirea competentelor pe care le cauta. Pe de alta parte, persoanele interesate de gasirea unui loc de munca pot avea acces la resurse care sa le faciliteze integrarea pe piata muncii sau la diferite informatii ce pot fi valorificate in directia dezvoltarii personale sau profesionale. 
 • Hypnos: Hypnos este un ceas de mana inteligent care contribuie la imbunatatirea stilului de viata in contextul societatii actuale, bazata pe o accelerare a ritmului de lucru. Dispozitivul le permite utilizatorilor sa se trezeasca odihniti, indiferent de numarul orelor dormite. Atat prin monitorizarea pulsului sau a diferitilor parametri asimilati obiceiurilor de somn, cat si pe baza diferitelor date de intrare personalizate, Hypnos ii ajuta pe utilizatori sa se trezeasca doar la finalul unui ciclu de somn pentru o odihna mai placuta si o trezire mai usoara.
 • LifeCoach: LifeCoach este un asistent personal ce sporeste intensitatea relatiilor intime si romantice in online dating. LifeCoach capteaza informatiile publice puse la indemana de parteneri, precum preferinte sau evenimente din calendarul zilnice, pentru a stimula reactii interesante si a oferi sugestii de conversatii, cadouri sau interactiuni.
 • MedCal: MedCal reprezinta o aplicatie digitala ce optimizeaza modul de organizare a activitatii in cadrul institutiilor medicale, spre avantajul pacientilor care astfel pot beneficia de un tratament rapid si corect. in primul rand, aplicatia eficientizeaza procesul de planificare a programarilor, oferind posibilitatea pacientilor de a beneficia de un consult rapid si reducand durata de asteptare pana la realizarea interventiei medicale. De asemenea, MedCal faciliteaza comunicarea intre diferiti medici care monitorizeaza starea de sanatate a unui pacient, fapt ce contribuie la cresterea calitatii actului medical.  
 • ctrlVR: ctrlVR propune o solutie bazata pe o manusa si ochelari de realitate virtuala care creeaza o experienta multisenzoriala complexa. Produsul aduce valoare adaugata dispozitivelor actuale, imbogatind modul in care diferite continuturi sunt puse la dispozitia utilizatorilor. Dispozitivul are o arie larga de aplicabilitate, dovedindu-se util atat ca mijloc de divertisment in contexte gamificate, cat si ca instrument de invatare sau ca resursa cu valoare comerciala.     
 • Temperance: Temperance este o aplicatie mobila ce sustine eforturile utilizatorilor de a depasi dependenta de alcool.
 • Healers: Healers este o lingura inteligenta care simplifica viata pacientilor cu Parkinson sau cu proteze, ajutandu-i sa se hraneasca fara incidente. Solutia are la baza un accelerometru astfel incat este convenabila din punct de vedere financiar. Facand apel la un astfel de dispozitiv, persoanele care manifesta diferite tulburari de mobilitate pot evita neplacerile in timpul meselor. 
 • ReTGo: ReTGo este o aplicatie prin intermediul careia utilizatorii pot genera o precomanda pentru a primi cafeaua de la magazinele preferate la ora si in locul dorit, fara mai fi nevoiti sa astepte la coada sau sa o prepare ei insisi.
 • Fastkets: Ofera o solutie plug&play bazata pe RFID tags pentru optimizarea aprovizionarii stocurilor. Prin procesarea datelor cumparatorilor se incurajeaza reciclarea, se reduce risipa de alimente si se ajunge la o intelegere mai buna a consumatorilor. 
 • RIbill: RIBill reprezinta o solutie care calculeaza costurile unui serviciu digital in functie de parametri de performanta sau indicatori de calitate. Conceputa astfel, aplicatia vine in intampinarea clientilor care vor avea acces la pachete personalizate si care vor evita astfel plata unor servicii pe care nu le folosesc, dar care de regula se afla in oferta standard pe care o au la dispozitie in mod obisnuit. De asemenea, solutia permite firmelor mici si mijlocii sa acceseze servicii la preturi rezonabile.
 • AntiFragile: AntiFragile reprezinta o eticheta inteligenta ce permite monitorizarea de la distanta a stadiului si situatiei produselor pe tot parcursul procesului de transport. Dispozitivul ofera furnizorilor sau clientilor posibilitatea de a accesa, in timp real, o serie de informatii privind locatia in care se gasesc produsele de interes. De asemenea, eticheta furnizeaza date ce descriu indeosebi calitatea manevrarii produselor caracterizate de un nivel ridicat de fragilitate.  
 • Knosis: Knosis ofera o solutie facila de obtinere a bazelor de date pentru Machine Learning, implicand categorii sociale diverse. Knosis permite generarea unor date echivalente prin randarea unor obiective in VR si codarea umana a datelor (fotografii, filme) printr-o platforma ce aloca eficient sarcinile catre operatori din categorii sociale diverse.
 • Workplace. ly: Workplace.ly sporeste satisfactia muncii prin monitorizarea atenta a calitatii aerului, zgomotului, luminii si altor calitati ambientale ale locului de munca. O companie interesata de motivatia angajatilor sai si de sanatatea acestora va apela la Workplace.ly pentru a controla cu precizie parametrii de mediu, prin senzori specializati si analiza continua a informatiilor. Solutia este foarte utila si in cazul schimbarii sediului sau a modificarii mobilierului si altor elemente din ambientul organizational. 
 • Syncrobots: Syncrobots ofera un robot de curatenie automatizata in fabrici si alte spatii de productie, optimizand costurile, riscurile de accident si acuratetea igienei in spatiile industriale. 
 • Heimdal: Heimdal imbunatateste consumul electric printr-o solutie hardware, cu un algoritm de Machine Learning ce identifica si optimizeaza amprentele digitale si obisnuintele de consum, atat pentru distribuitori, cat si pentru consumatori.
 • BeOnTime: BeOnTime este o solutie ce imbunatateste timpul de asteptare, fluxul pasagerilor si calitatea calatoriilor in transportul in comun, prin orare si rute actualizate, tranzactii facile si oferte comerciale relevante bazate pe locatie.
 • CodeLeague: CodeLeague este o aplicatie mobila ce permite copiilor sa invete programarea intr-un mod placut, prin exercitii gamificate si mentorat in timp real, cu implicarea parintilor.
 • Trusty Camera: Trusty Camera ofera o solutie facila de identificare a fotografiilor prelucrate digital. in lumea fake news, Trusty ofera jurnalistilor, expertilor, dar si persoanelor care primesc fotografii prin social media, magazine online, social discovery & dating apps sau alte canale, posibilitatea de a verifica daca fotografia este autentica sau nu. in cazul unei modificari, Trusty Camera va identifica zona editata a fotografiei.
 • MemoryVault: MemoryVault propune o solutie de stergere a informatiei digitale generate pe platformele de social media pe parcursul unei relatii personale sau profesionale, pentru a evita impactul pe care aceasta il poate avea asupra unei relatii viitoare.
 • EKT (Electronik Tools): ElectronikTools optimizeaza bucatariile din benzinariile high-end digitalizand informatiile privind ingredientele, stocurile si procesele, sustinand performanta si motivatia, atat pentru personalul recent angajat, cat si pentru angajatii cu experienta.
 • RailTrace: RailTrace monitorizeaza integritatea si detecteaza defectiunile in infrastructurile de transport bazate pe sine, printr-o solutie de senzori IoT.
 • Sales Lead Generator: Sales Lead Generator permite prioritizarea eficienta a potentialilor clienti prin Machine Learning, actualizand si folosind datele disponibile despre profilul cumparatorului pentru a prezice probabilitatea de conversie.
 • Finbot: Finbot ofera angajatilor organizatiilor un mod de cautare interactiva a informatiei nestructurate, prin intermediul unui algoritm de Machine Learning. 

 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate