Cautare


19 Martie 2019
Spatiile de co-living redefinesc conceptul de locuinta pentru Generatiile Millennials si Z

Inclus de catre Euromonitor in topul celor mai importante tendinte de consum la nivel global in 2018, conceptul co-living a devenit popular in Europa datorita stilului de viata al tinerelor generatii, iar acum reprezinta o oportunitate de business si pentru investitorii romani.

Dupa ce Generatiile Millennials si Z au ales sa lucreze in birouri comune numite hub-uri, iar spatiile de co-working au devenit deja o parte importanta in piata de birouri din Romania, modelul de economie colaborativa a evoluat si in domeniul imobiliar. in ultimii ani, spatiile de co-living au redefinit conceptul de locuinta pentru tineri antreprenori, studenti, artisti sau persoane fara responsabilitati sociale, care aleg sa lucreze calatorind. 

Co-living-ul presupune un spatiu in care locatarii impartasesc zonele de locuit si un set de interese, valori sau intentii. Conceptul a aparut in Marea Britanie a secolului al 19-lea, insa varianta actuala de co-living reprezinta o noua abordare a impartirii aceluiasi acoperis, imaginata de o generatie care pune tot mai putin pret pe posesiuni materiale si tot mai mult pe relationare, libertate si experiente autentice. Pentru Mileniali sau tinerii din generatia Z, „acasa” poate fi oriunde simt apartenenta la un grup de oameni care le impartasesc interesele si un loc care ii ajuta sa se dezvolte personal si profesional.
 
Gasirea unui spatiu de co-living in orice parte a lumii este facila datorita platformelor online care ofera posibilitatea de a rezerva online. Un astfel de agregator specializat este coliving.com.

Ciprian Jdera, proprietarul unuia din spatiile de co-living si co-working din Bucuresti a fost inspirat de calatoriile sale si oamenii pe care i-a intalnit atunci cand a decis sa deschida Omega House si sa construiasca o comunitate de persoane care, desi provin din toate colturile lumii, au interese comune. 

„La Omega House gazduim tineri de pe intreg globul. Nu sunt doar digital nomads din Polonia, Italia si Franta sau tari mai indepartate, precum India si SUA, ci si oameni din Romania, care ne aleg pentru ca optiunile de chirie din Bucuresti nu le satisfac toate nevoie sau ca alternativa la caminele studentesti. Vin pentru un loc de cazare si descopera un nou stil de viata”, mentioneaza Ciprian Jdera.
Pe langa factorul sociologic, ratiunile economice contribuie substantial la popularizarea acestui mod de a locui. 
 
Din punct de vedere economic, avantajele co-living-ului sunt legate de costul mai mic decat cel de inchiriere si intretinere a unui apartament, dar si de accesul la facilitati si servicii precum cele de spalatorie a hainelor, curatenie sau internet. in costul lunar al unei camere intr-un spatiu de co-living intra atat chiria, cat si facturile de utilitati, curatenia sau accesul la spatii de lucru si petrecere a timpului liber. 

„in timp ce chiriile apartamentelor continua sa creasca, tinerii cauta nu doar un loc accesibil din punct de vedere financiar, ci si o solutie care sa ii scuteasca de timpul pierdut cu plata facturilor sau alte activitati administrative”, spune fondatorul spatiului de co-living Omega House.  
Antreprenorul  isi propune sa promoveze conceptul la nivel national si sa inscrie Romania pe lista destinatiilor de co-living prin organizarea de „co-living retreats”.
   
„Pentru o anumita perioada de timp, un grup de oameni va avea un program special, care include atat workshop-uri de dezvoltare personala si profesionala, cat si activitati sociale si turistice. Oaspetii vor avea acces atat in spatiile de locuit, cat si in spatiul nostru de co-working si isi vor putea face in asa fel programul incat sa poata lucra si participa la activitatile organizate de noi. ” – declara Ciprian Jdera.

Despre Omega House

Omega House este un concept unic in Romania, care gazduieste sub acelasi acoperis un spatiu de co-living cu 8 camere private si 2 camere comune, o cafenea, un hub de co-working si un spatiu de evenimente.

Omega House a fost deschis cu scopul de a creste o comunitate de digital nomads, freelanceri si tineri antreprenori si de a oferi membrilor oportunitati de dezvoltare. Fondatorul este Ciprian Jdera, un tanar de 34 de ani, care isi doreste sa creeze un spatiu modern si prietenos, in care oameni de pe intreg globul sa isi gaseasca un spatiu de locuit, unde sa poata lucra si interactiona cu persoane care au interese si pasiuni comune.

intre aceste instrumente pentru comunitate se numara si evenimentele pe care Omega House le organizeaza in mod regulat, workshop-uri de dezvoltare personala, evenimente de networking, dar si cursuri ce adreseaza cele mai frecvente probleme ale noilor categorii profesionale. 

Facebook:
https://www.facebook.com/omegahousebucharest/ 

Sursa: www.actpr.ro
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate