Cautare


23 Aprilie 2019
CIA sustine ca Huawei este finantata de securitatea de stat din China

Gigantul in domeniul telecomunicatiilor a primit finantare din partea armatei chineze, a raportat The Times.

CIA a acuzat Huawei ca a primit finantare din partea securitatii de stat din China, a raportat The Times duminica, adaugand astfel la lista de acuzatii cu care se confrunta gigantul chinez in telecomunicatii. 

CIA a avertizat oficialii serviciilor secrete ca Huawei primeste finantare din partea Comisiei Nationale de Securitate din China, a Armatei de Eliberare a Poporului si din partea unei a treia ramuri a retelei de informatii de stat din China, a declarat o sursa din Marea Britanie pentru publicatie. Agentia americana de informatii a impartasit informatia la inceputul acestui an cu Marea Britanie, Australia, Canada si Noua Zeelanda, a informat publicatia. 

Huawei este al doilea cel mai mare producator de telefoane din lume in ceea ce priveste volumul, insa s-a straduit sa patrunda pe piata din SUA, in parte din cauza ingrijorarilor exprimate de guvern, inclusiv FBI, CIA, NSA, Comisia Federala de Comunicatii si Comitetul de Informatii. 

Principala problema a Huawei au fost temerile cu privire la apropierea sa de guvernul chinez si cele legate de faptul ca ehipamentul sau ar putea fi folosit pentru a spiona alte tari si companii. Acesta este motivul pentru care SUA au interzis companiilor sa foloseasca echipament de retea Huawei in 2012. 

In ianuarie, Departamentul de Justitie al SUA a dezvaluit puneri sub acuzare care includeau 23 de plangeri privind furtul de proprietate intelectuala, obstructionarea justitiei si fraude legate de presupusa evitare a sanctiunilor SUA impotriva Iranului. O alta acuzatie vorbeste despre furtul de catre Huawei a unor secrete comerciale de la compania americana T-Mobile incepand cu anul 2012. 

SUA au acuzat-o, de asemenea, pe Meng Wanzhou - CFO-ul companiei si fiica fondatorului acesteia - de frauda financiara. Meng a fost retinuta in decembrie de catre oficialii canadieni la cerere Departamentului de Justitie pentru ca ar fi inselat bancile americane sa efectueze tranzactii care au incalcat sanctiunile SUA ce interzic companiilor sa faca afaceri cu Iranul. 

Huawei si CIA au refuzat sa comenteze. 

Ministerul de Externe al Chinei nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate