Cautare


16 Mai 2019
FintechOS atrage o investitie de 1.1 milioane Euro de la GapMinder VC, LAUNCHub Ventures, Gecad Ventures si investitori privati

FintechOS, companie specializata in accelerarea transformarii digitale a institutiilor financiare, anunta atragerea unei investitii suplimentare de 1.1 milioane euro intr-o noua runda condusa de GapMinder VC, cu participarea LAUNCHub Ventures, Gecad Ventures si investitori privati. Capitalul total ridicat in faza de seed atinge astfel 2.7 milioane euro si face din FintechOS una dintre cele mai bine capitalizate startup-uri care intra in faza de expansiune globala. Compania anticipeaza sa atraga o investitie de serie A, in valoare de 8-10 milioane euro, pana la sfarsitul anului 2019.

Compania si-a revizuit pozitiv estimarile pentru 2019 spre atingerea pragului de 5 milioane euro venituri anuale recurente din licente, o crestere de peste 400% fata de 2018. Serviciile de implementare a tehnologiei FintechOS vor genera astfel cca 20 milioane euro pentru un portofoliu de parteneri specializati in accelerarea transformarii digitale, printre care Deloitte, KPMG sau CapGemini.

FintechOS l-a adus recent in echipa de management pe Leon Stevens, fost VP Salesforce.com, un executiv cu 25 de ani de experienta in pozitii de top management in companii ca HP sau IBM in zona serviciilor financiare, pentru a accelera dezvoltarea operatiunilor globale. Compania estimeaza un numar de 70 de angajati pana la sfarsitul anului, o dublare fata de 2018.

FintechOS ofera institutiilor financiare din toata lumea acces rapid la tehnologii de ultima generatie, prin care pot fi lansate noi servicii financiare, produse, canale digitale sau experiente de interactiune cu clientii, de 10 ori mai rapid fata de un mediu traditional de dezvoltare software. Prin implementarea tehnologiei FintechOS, clientii raporteaza si o reducere semnificativa a costurilor de operare.

“Noua investitie ne permite sa consolidam rapid echipe comerciale in trei zone importante: UK, Benelux si DACH. in paralel lucram cu viteza maxima la implementarea tehnologiilor AI in platforma FintechOS pentru ca interpretarea inteligenta a volumelor mari de date si personalizarea rapida a instrumentelor financiare sunt componente critice pentru toata industria financiara. in toamna anuntam o revolutie tehnologica” declara Teodor Blidarus, CEO FintechOS.

“Suntem incantati de viteza ridicata de dezvoltare FintechOS, de maturitatea, modestia si puterea de executie a echipei. Vom continua sa sustinem dezvoltarea si vom participa in urmatoarele runde de finantare pentru a mentine acest ritm de “pedala la podea”” declara Dan Mihaescu, Founding Partner GapMinder VC.
  
Despre FintechOS
FintechOS (www.fintechos.com) este o companie de inalta tehnologie care digitalizeaza companiile de servicii financiare. Tehnologia FintechOS accelereaza procesele de inovatie si permite bancilor si asiguratorilor sa dezvolte extrem de rapid noi canale digitale de distributie, precum si noi produse financiare personalizate, accesibile si moderne. Cu un portofoliu de clienti care gestioneaza active de 5 Miliarde Euro prin platforma FintechOS, printre care ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange Money, Hyperion Insurance Group, TBI Bank, NN sau Idea Bank, si operatiuni pe 3 continente, FintechOS se numara constant in topul celor mai importanti jucatori FinTech la nivel CEE. FintechOS este prima si singura companie romaneasca inrolata in programul global de accelerare Microsoft din Londra.

Despre GapMinder VC
GapMinder Venture Partners (www.gapminder.vc) este un fond de investitii de 36 milioane Euro, menit sa ofere capital pentru companiile in stadiu incipient, dar cu potential de crestere si pentru dezvoltarea IMM-urilor de tehnologie aflate in faza de expansiune atat la nivel local, cat si international. Fondul de investitii pune accentul pe tehnologie si servicii, diversificarea sectoriala, obiective orientate spre produs, respectiv echipa. Gapminder investeste in companii in prima faza de investitii (serie A), seed si pre-seed (accelerare).

Partenerii Fondului au o abordare directa ca investitori, sporind cresterea organica a companiilor prin implicarea directa in organizarea operationala, guvernanta corporativa, disciplina financiara si sustinerea managementului.

GapMinder este finantat in majoritate prin Programul Operational Competitivitate 2014 - 2020, cu cofinantare prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Despre LAUNCHub Ventures
LAUNCHub Ventures (www.launchub.vc) este un fond de investitii cu sediul in Sofia, care investeste in startupuri digitale in regiunea sud-est europeana. Portofoliul fondului este format din companii din domeniile SaaS, Enterprise Software, Health-tech, E-commerce, Mobile, IoT, dar investitiile nu se limiteaza doar la aceste verticale. Cu o valoare totala de 30 milioane de euro, LAUNCHub Ventures se concentreaza pe spatiul de seed investment, cu o dimensiune a investitilor in zona €300K - 700K, expandabil pana la €1,5M de euro pe companie.

Despre Gecad Ventures
Gecad Ventures (www.gecad.com) investeste in startupuri si companii  de tehnologie din CEE, incluzand verticale ca Cybersecurity, Fintech, AI/ML, AR & VR, Transport, IoT si Agritech. Cunoscuta inainte ca Gecad Group, istoria Gecad Ventures se intinde pe mai mult de 20 de ani si include exit-uri notabile spre Microsoft, Francisco Partners, Naspers sau Fitbit.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate