Cautare


12 Iunie 2019
Au inceput inscrierile la StepFWD, program de pre-accelerare de 6 saptamani pentru startup-urile cu echipe diverse

Codette si TechHub Bucharest anunta lansarea StepFWD, un program de pre-accelerare care isi propune sa ajute echipele diverse aflate la inceput de drum sa isi lanseze produsul pe piata si sa isi dezvolte afacerea. Aplicatiile sunt deschise online pe site-ul programului www.stepfwd.today pana pe 29 septembrie, 2019.

Organizat in parteneriat cu Google for Startups si sustinut de Ambasada Statelor Unite in Romania, StepFWD isi propune sa sustina startup-urile tech aflate la inceput de drum, din echipa carora face parte cel putin o femeie. Fondatorii acestora vor participa la workshop-uri si sesiuni de mentorat si vor avea acces la o retea de mentori si profesionisti din ecosistemul local. Participand la program, acestia vor invata cum sa isi valideze presupunerile, sa itereze rapid si sa identifice pasii pe care trebuie sa ii parcurga pentru a-si lansa produsul pe piata.

Criterii de eligibilitate

StepFWD se adreseaza antreprenorilor aflati la prima afacere si echipelor la inceput de drum care vor sa isi dezvolte ideea sau prototipul la care lucreaza. Aplicatiile sunt deschise atat pentru persoanele care au doar o idee si o echipa care sa o poata executa, cat si pentru echipele care au dezvoltat deja un prototip / o prima versiune a produsului. Selectia celor 10 echipe finaliste va fi efectuata de un juriu de specialitate, luand in considerare potentialul ideii la nivel global, tehnologia care sta la baza produsului, precum si istoricul de colaborare al membrilor echipei.

Desfasurarea programului

Pe parcursul celor 6 saptamani ale programului, finalistii StepFWD vor participa la workshop-uri dedicate si sesiuni de mentorat sustinute de antreprenori si profesionisti in domeniu si vor avea acces atat la oportunitati de networking, cat si la potentiali investitori. StepFWD va aborda subiecte relevante pentru antreprenorii la inceput de drum, printre care se numara Business Model Canvas, dezvoltarea unui produs, vanzari, marketing, analiza de date si metrici de produs, negocierea unei investitii sau aspecte legale care trebuie avute in vedere. 
La finalul StepFWD, cele 10 echipe finaliste isi vor prezenta afacerea si progresul inregistrat in cadrul Demo Day, un eveniment care va aduce impreuna actori importanti din ecosistemul profesionistilor in tehnologie la nivel local si regional, alaturi de investitori si fonduri de investitii. 

De ce StepFWD?

”Credem ca diversitatea este o componenta cheie a succesului in afaceri, iar echipele diverse vin cu abordari diferite si solutii creative. Din pacate insa, diversitatea ramane o problema in domeniul tehnologiei. La nivel global, mai putin de 2% dintre femeile antreprenor aleg sa porneasca o afacere in domeniul IT&C. De aceea ne-am hotarat sa organizam StepFWD: pentru a sustine echipele aflate la inceput de drum care au printre fondatori cel putin o femeie. 

Vrem sa multumim Google for Startups si Ambasadei Statelor Unite din Romania pentru sustinere si increderea acordata. Suntem convinsi ca impreuna vom putea contribui la dezvoltarea ecosistemului tech local si a urmatoarei generatii de antreprenori.”, a declarat Alexandra Anghel, directorul programului.

Echipele interesate sa participe pot aplica online pe site-ul programului www.stepfwd.today pana pe 29 septembrie, 2019.

Despre Codette

Codette este o organizatie pentru persoanele pasionate de tehnologie, indiferent de varsta, gen, nivel de experienta sau domeniu al industriei in care activeaza. Organizatia promoveaza diversitatea si educatia la toate nivelurile si incurajeaza femeile sa aleaga o cariera in domeniul IT si sa isi atinga potentialul prin initiativele dezvoltate, printre care se numara workshop-uri, meetup-uri, conferinte, concursuri de programare si altele.

Despre TechHub Bucharest

TechHub Bucharest este o comunitate dedicata exclusiv startup-urilor si antreprenorilor in tehnologie. Cu un spatiu de co-working situat in centrul Capitalei, la kilometrul zero, comunitatea reuneste peste 200 de membri activi si mii de profesionisti si antreprenori in tech. Profesionistii din reteaua TechHub Bucharest organizeaza si gazduiesc anual peste 300 de evenimente dedicate antreprenorilor.

Despre Google for Startups

Google for Startups ajuta startup-urile din toata lumea sa se dezvolte, oferindu-le cele mai bune instrumente Google, conexiuni si exemple de bune practici pentru a le ajuta sa construiasca produse mai bune. Pentru a afla mai multe despre Google for Startups, acceseaza startup.google.com.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate