Cautare


Google, sanctionata cu privire la confidentialitatea copiilor pe YouTube
22 Iulie 2019 Business

Google, sanctionata cu privire la confidentialitatea copiilor pe YouTube

Decizia FTC este de asteptat sa coste Google milioane de dolari, potrivit unui articol.

Google ar fi ajuns la o intelegere in valoare de mai multe milioane de dolari cu Comisia Federala a Comertului din SUA, cu privire la presupusele incalcari ale legislatiei privind confidentialitatea datelor copiilor pe YouTube. Acordul vine dupa ce FTC a efectuat o ancheta pentru a determina daca gigantul in domeniul tehnologiei a protejat suficient datele copiilor care folosesc platforma, potrivit unui articol de vineri din The Washington Post, care a citat surse apropiate. 

In iunie, s-a raportat ca Google s-ar putea confrunta cu amenzi in urma unei investigatii guvernamentale cu privire la gestionarea videoclipurilor copiilor. Articolul a fost publicat in aceeasi zi in care YouTube a declarat ca are in vedere modificari semnificative pentru a-si proteja cei mai tineri creatori si spectatori de continut. Aceasta ar putea include mutarea continutului tuturor copiilor in aplicatia YouTube Kids. 

Potrivit Post, investigatia a constatat ca Google a colectat in mod necorespunzator datele copiilor, o incalcare a Legii privind protectia confidentialitatii copiilor online. Cu toate acestea, Departamentul de Justitie nu a oferit inca detalii cu privire la amenda. 

Google a refuzat sa comenteze, in timp ce FTC nu a raspuns imediat solicitarii CNET de a comenta. 

Luna trecuta, senatorul american Ed Markey a trimis o scrisoare FTC prin care si-a exprimat ingrijorarea fata de practicile YouTube cu privire la continutul copiilor, solicitand comisiei sa "traga YouTube la raspundere pentru orice activitate ilegala pe care ar fi savarsit-o compania si care ar fi putut afecta copiii". 

"Informatiile personale despre un copil pot fi folosite pentru a influenta consumatorii de-a lungul anilor", a scris Markey. "Este de datoria FTC sa aplice legea federala si sa actioneze ca o institutie de verificare impotriva apetitului tot mai mare pentru datele copiilor". 

In acelasi timp, Center for Digital Democracy and the Campaign for a Commercial-Free Childhood au trimis, de asemenea, o scrisoare catre FTC prin care au sugerat sanctiuni pentru gigantul video streaming. Au recomandat stergerea tuturor datelor copiilor, sanctiuni civile, precum si "un fond de 100 de milioane de dolari care va fi utilizat pentru a sprijini productia de continut non-comercial, de inalta calitate si divers pentru copii". 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate