Cautare


23 Iulie 2019
Huawei a contribuit in secret la construirea retelei wireless din Coreea de Nord, sugereaza documente facute publice

Documentele transmise Washington Post de catre fosti angajati Huawei indica implicarea companiei in Coreea de Nord.

Gigantul chinez in domeniul tehnologiei Huawei ar fi putut ajuta in mod secret la construirea unei retele wireless 3G pentru Coreea de Nord, potrivit unor documente interne facute publice de catre un fost angajat al companiei. Huawei a lucrat cu o alta companie chineza, Panda International Information Technology, la o serie de proiecte din regiune in decursul a 8 ani, dupa cum se sugereaza din ordinele de lucru, contracte si spreadsheet-urile publicate luni de Washington Post. 

Dezvaluirile vin ca o ultima lovitura asupra reputatiei Huawei, intr-o serie de evenimente din ultimul an, perioada in care compania a fost atacata de guvernul american pe fondul razboiului comercial cu China. In ianuarie, Departamentul de Justitie al SUA a lansat acuzatii care cuprindeau 23 de constatari referitoare la presupusul furt de proprietate intelectuala, obstructionarea justitiei si frauda legata de presupusa evitare a sanctiunilor impuse de SUA Iranului. Presedintele Donald Trump a catalogat compania ca reprezentand o amenintare la adresa securitatii, iar CFO Huawei, Meng Wanzhou, este in arest la domiciliu in Canada, asteptand extradarea in SUA. 

Preocuparea majora in acest ultim caz este ca Huawei, care a folosit tehnologia americana in componentele sale, ar fi putut incalca controalele de export din SUA daca ar fi folosit acele componente in Coreea de Nord, care face obiectulo sanctiunilor internationale cu privire la regimul sau nuclear si incalcarea drepturilor omnului. 

Documentele au fost transmise ziarului de catre un fost angajat al companiei, care credea ca sunt de interes public, si au fost sustinute de alte documente furnizate de alte doua persoane. Washington Post sustine ca Huawei nu a verificat si nu a negat autenticitatea documentelor, ceea ce nu indica in mod clar implicarea exacta a companiei in proiectele din Coreea de Nord. 

"Huawei este deplin angajata in respectarea tuturor legilor si reglementarilor aplicabile in tarile si regiunile in care opereaza, inclusiv reglementarile de control al exportului si cele privind sanctiunile ale Natiunilor Unite, SUA si UE", a declarat un purtator de cuvant al companiei. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate