Cautare


15 Mai 2019
Alexandru Petrescu, la conferinta ”E-commerce Interactive Dialogue”: Am facut pasi importanti, in beneficiul romanilor si al companiilor, in elaborarea politicilor publice privind comertul electronic

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) si Consiliul Judetean Timis organizeaza, pe 14 mai 2019, la Palatul Administrativ din Timisoara, conferinta ”E-commerce Interactive Dialogue”, in contextul detinerii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene (PRES RO 2019).

Lucrarile Conferintei sunt deschise de catre Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale si de Calin-Ionel Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

”Am facut pasi importanti, in beneficiul romanilor si al companiilor, in elaborarea politicilor publice privind comertul electronic. Am adoptat, astfel, Politica publica si Planul de actiuni in domeniul comertului electronic, parti integrate ale Strategiei Nationale Agenda Digitala pentru Romania 2020, doua componente esentiale pentru cresterea competitivitatii Romaniei. Cele doua documente propun o viziune clara si concertata privind eliminarea obstacolelor de natura legislativa, tehnologica, institutionala sau de capacitate umana ce stau in calea dezvoltarii digitale a Romaniei, din perspectiva comertului electronic”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Conferinta reuneste experti in domeniul comertului electronic si dezbate subiecte privind situatia pietei de e-commerce, ritmul de crestere in Romania fata de cel european, modelele de business de succes si tendintele viitoare in domeniu.

In cadrul evenimentului, Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene coordoneaza dezbaterea pe tema aspectelor referitoare la noile schimbari legislative in domeniul comertului electronic si la perspectivele extinderii internationale (noi piete, comert transfrontalier, noi metode de promovare, portofoliu variat de metode de plata, etc.). 

De asemenea, in cadrul conferintei se analizeaza viitorul operatorilor postali nationali si aportul lor in dezvoltarea comertului electronic, avand in vedere ca industria postei si a curieratului trece printr-o perioada de transformare continua, determinata de adoptarea rapida si extinsa a comertului electronic la nivel global, automatizarea proceselor operationale, de reconfigurari ale retelelor teritoriale si de o evolutie constanta a exigentelor clientilor.

Dezbaterile la nivel de experti cu privire la beneficiile si importanta comertului electronic se concentreaza pe patru subiecte cheie: Comertul electronic ca promotor al coeziunii europene; Noi modele de afaceri pentru sustinerea start-up-urilor; Cadrul de reglementare european; Oportunitati si provocari pentru serviciile postale europene in contextul comertului electronic.

„Prin implementarea Politicii publice in domeniul comertului electronic se va crea un cadru cu beneficii multiple, atat pentru companiile care comercializeaza produse si servicii online, pentru furnizorii de servicii conexe de posta si curierat cat si pentru toti cetatenii care utilizeaza comertul online. Ministerul pe care il conduc va promova printr-o hotarare de guvern, pana la sfarsitul acestui an, Strategia nationala in domeniul comertului electronic, asigurand astfel cadrul pentru implementarea masurilor prevazute in Planul de actiuni aferent Politicii Publice si in Programul de Guvernare”, a mentionat ministrul Alexandru Petrescu. 

In ziua imediat urmatoare conferintei, la 15 mai 2019, are loc o reuniune cu tematica Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (SUERD).

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate