Cautare


Piata PC inregistreaza al 11-lea trimestru consecutiv de scadere a vanzarilor
14 Iulie 2017 Hardware

Piata PC inregistreaza al 11-lea trimestru consecutiv de scadere a vanzarilor

Piata PC la nivel mondial si-a continuat spirala descendenta in cel de-al doilea trimestru al anului 2017, inregistrand al 11-lea trimestru consecutiv de scadere a vanzarilor si continuand cea mai lunga scadere din istoria industriei PC.

Producatorii PC au livrat 61,9 milioane de PC-uri in trimestru, cu 4,3 procente mai putin decat cu un an in urma, potrivit cifrelor publicate miercuri de firma de cercetare Gartner. Volumul livrarilor a fost cel mai scazut din 2007 incoace, a declarat Gartner. 

Gartner a pus declinul pe seama preturilor ridicate ale PC-urilor, datorate lipsei de componente, cum ar fi DRAM, drive-uri solid state si panouri LCD. 

"Abordarea fata de costurile ridicate ale componentelor a variat de la furnizor la furnizor", a declarat Mikako Kitagawa, analist principal Gartner. "Unii au decis sa absoarba majorarea pretului componentelor fara a creste pretul final, in timp ce altii au transferat costurile in pretul platit de catre utilizatorul final". 

IDC a raportat rezultate similare, constatand ca livrarile mondiale de PC-uri traditionale au totalizat 60,5 milioane de unitati, o scadere de 3,3 procente fata de anul trecut. 

In ciuda declinului, HP a reusit sa inregistreze in trimestru o crestere de 6,2 procente, ajungand la o cota de piata de aproape 23 de procente, potrivit IDC. Lenovo a inregistrat o scadere a livrarilor de 5,7 procente, cota sa de piata ajungand astfel cu putin peste 20%. 
Dell s-a clasat pe pozitia a treia, inregistrand o crestere de 3,7 procente si o cota de piata de 17%. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate