Cautare


O noua defectiune a chip-urilor Intel expune din nou PC-urile dvs.
16 Mai 2019 Hardware

O noua defectiune a chip-urilor Intel expune din nou PC-urile dvs.

Defectiunile Meltdown si Spectre au fost doar inceputul, sustin cercetatorii.

Chip-urile Intel au o alta defectiune, care ar putea permite hackerilor calificati sa extraga informatii sensibile de pe microprocesoare, au declarat marti cercetatori de securitate si Intel. 

Cercetatorii sustin ca o defectiune in microprocesoare este vulnerabila la patru noi atacuri, fiecare dintre acestea putand captura informatii precum chei de criptare si parole. Informatia a fost raportata mai devreme de Wired, care a sustinut ca defectiunea afecteaza milioane de PC-uri. 

Mai multi cercetatori raspanditi in peste o duzina de organizatii diferite si-au expus marti constatarile despre aceasta defectiune. Defectiunea apartine aceleiasi familii ca defectiunile Meltdown si Spectre, anuntate in 2018, si are unele asemanari cu acestea. In primul rand, afecteaza datele stocate pe chip-ul dvs. pe care hardware-ul le pastreaza aproape pentru a efectua mai rapid sarcini. Mai mult, noua defectiune impune hackerilor sa faca software-ul rau intentionat sa ruleze pe dispozitiv inainte de a putea fura informatii de pe chip. 

Anuntul indica faptul ca acest tip de defectiune, care era nou atunci cand Meltdown si Spectre au fost anuntate pentru prima oara, reprezinta o zona de cercetare intensa, iar expertii ar putea continua sa gaseasca defectiuni grave ale chip-urilor pe parcurs. Intel si alti producatori de chip-uri se confrunta cu provocarea de a aborda defectiunile care permit aceste tipuri de atacuri fara a sacrifica performanta microprocesoarelor. 

Intel a declarat ca cea mai buna modalitate de a va proteja de atacurile care vizeaza aceasta defectiune este de a va pastra actualizat software-ul sistemului. Defectiunea a fost remediata pe procesoarele Intel Core din a 8-a si a 9-a generatie, precum si pe familia de procesoare Xeon Scalable din a doua generatie. Alte chip-uri pot fi remediate cu actualizari ale software-ului numit microcod, care rezolva problema fara a fi nevoie de a rescrie caracteristicile hard-coded ale unui microprocesor. 

Compania a lansat, de asemenea, date despre modul in care solutiile de remediere a defectiunii afecteaza performantele diferitelor procesoare. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate