Cautare


Arduino a dezvaluit patru placi puternice si ieftine
22 Mai 2019 Hardware

Arduino a dezvaluit patru placi puternice si ieftine

Arduino a anuntat patru noi placi Nano bazate pe microcontrollere, care vor fi disponibile pentru dezvoltatori si producatori la sfarsitul lunii iulie.

Noua linie este compatibila cu placile Nano originale si include Nano Every, Nano 33 IOT, Nano 33 BLE si Nano BLE Sense. 

Desi este comparat de multe ori cu Raspberry Pi, Arduino este construit pe un microcontroller care este conectat la RAM onboard, ceea ce il face perfect pentru proiecte electronice bine definite, in timp ce Pi este construit pe un microprocesor conectat la RAM care ruleaza pe Linux, permitandu-i sa fie folosit ca un computer. Uneori sunt combinate, astfel incat Pi poate face fata sarcinilor computing, in timp ce Arduino gestioneaza sarcinile de control. 

Cel mai ieftin si cel mai simplu din noua gama este Nano Every, care costa 9,90 dolari si se bazeaza pe microcontrollerul ATMega4809. Ruleaza la 20 Mhz si vine cu 48GB de Flash si 6KB de RAM. 

Nano 33 IOT costa 18 dolari, oferind conectivitate Wi-Fi si Bluetooth. Este alimentat de microcontrollerul SAMD21G18A, ruleaza pana la 48 MHz cu 256 KB de flash si 32KB de RAM. 

Modelul IOT este compatibil cu Arduino IoT Cloud si vine cu un chip care stocheaza chei criptografice in hardware, permitand conexiuni securizate Transport Layer Security (TLS). Dispune, de asemenea, de o unitate de masurare inertiala in sase axe. 

Nano 33 BLE costa 19 dolari si, dupa cum sugereaza numele, caracteristica sa cheie este suportul Bluetooth, fiind ideal pentru "interactiuni BT de scurta durata si proiecte practice din punct de vedere energetic". Este construit in jurul microcontrollerului nRF52480 si ruleaza la 64MHz cu 1 MB flash si 256KB de RAM. Arduino precizeaza ca suporta doar intrari si iesiri de 3,3V (I/O) si ca nu ar trebui utilizate pentru conectarea la semnalele 5V.

In cele din urma, Nano 33 BLE Sense este disponibil pentru 29,50 dolari si vine cu o gama de senzori suplimentari pentru a sprijini proiectele bazate pe dispozitive portabile si gesturi. In rest, are aceleasi specificatii tehnice de baza ca si modelul BLE. Senzorii suplimentari includ o unitate de masurare inertiala cu noua axe, precum si senzori de temperatura, presiune, umiditate, lumina, culoare si gesturi. 

Arduino a anuntat, de asemenea, un nou Arduino SIM pentru adaugarea conectivitatii celulare la placa MKR GSM 1400 de 69,90 dolari si conectarea la Arduino Cloud. Un singur SIM Arduino poate fi utilizat in peste 100 de tari din intreaga lume cu un plan de date, care ofera 10MB de date gratuit pana la 90 de zile si apoi costa 1,50 dolari pe luna pentru pana la 5MB pe luna. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate