Cautare


Producatorii Firefox lucreaza la un browser web controlat vocal, numit Scout
15 Iunie 2018 Internet

Producatorii Firefox lucreaza la un browser web controlat vocal, numit Scout

Mozilla, organizatia din spatele Firefox, exploreaza un browser web foarte diferit, numit Scout, care este operat mai degraba vocal decat prin tastatura, mouse sau touch-screen.

Mozilla a dezvaluit proiectul Scout intr-un punct din agenta pentru o intalnire care va avea loc in aceasta saptamana in San Francisco. 
"Cu aplicatia Scout, incepem sa exploram navigarea si consumul de continut cu vocea", a declarat Mozilla. O mostra de comanda arata cum ar putea functiona aplicatia: "Hey, Scout, citeste-mi articolul despre ursii polari". 

Controlul vocal asupra dispozitivelor electronice, odata o idee sci-fi, devine din ce in ce mai obisnuit atunci cand vorbim cu aparatele noastre digitale pentru a programa intalniri in agenda, a dicta mesaje si a cauta programe TV. Noua tehnologie de inteligenta artificiala este cheia pentru a ne permite sa intelegem dispozitivele computerizate si de a comunica cu acestea prin voce. Servicii precum Amazon Alexa, Google Assistant si Apple Siri suna tot mai uman. 

Pentru Mozilla, un browser controlat vocal ar putea deschide o noua modalitate de a utiliza internetul si ar putea asigura o posibila sursa de crestere si relevanta pentru o piata browser care concureaza cu Google Chrome. Chrome reprezinta 58% din utilizarea web, comparativ cu cele 5 procente ale Firefox, potrivit firmei de analiza StatCounter. 

Aplicatia de la Mozilla ar putea ajuta la remodelarea internetului pentru persoanele cu probleme de vedere care se bazeaza astazi pe cititori de ecran si alte solutii dificile de adaptare a internetului. Parte a misiunii Mozilla este de a promova "un internet care include toate persoanele de pe pamant - unde caracteristicile demografice ale unei persoane nu determina accesul lor online, oportunitatile sau calitatea experientei". 

Mozilla nu va comenta in detaliu ceea ce a numit un "proiect in stadiu incipient". 

"Folosim conferinta interna All Hands pentru a ne reuni si a putea face planuri pentru viitor", a declarat Mozilla. "Asteptam cu nerabdare sa discutam public aceste eforturi la momentul dezvoltarii lor". 

Prezentarea de miercuri a fost realizata de catre Tamara Hills, un programator Mozilla care a contribuit la eforturile anterioare ale organizatiei nonprofit de a construi software pentru dispozitivele conectate, cum ar fi aparatele de bucatarie. 

Mozilla incearca sa isi revigoreze competitivitatea in mai multe moduri, insa cea mai recenta incercare este lansarea recenta a versiunilor "Quantum" ale browserului Firefox, care sunt fundamental reproiectate pentru viteza, in urma unui proiect care s-a derulat ani de zile. Prima versiune Firefox Quantum a sosit in luna noiembrie, insa munca continua pentru revizuirea altor parti ale browswerului. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate