Cautare


05 Decembrie 2018
Microsoft lucreaza la un browser Chrome-style pentru a inlocui Edge

Se pare ca Microsoft renunta la browserul Edge si lucreaza la un inlocuitor pentru Windows 10.

Noul browser are numele de cod Anaheim si utilizeaza Chromium, motorul de redare care sta la baza browserului Google Chrome, a raportat luni Windows Central. 

Edge, care are la baza motorul de redare EdgeHTML, a facut eforturi de cand a ajuns pe Windows 10 in 2015 ca inlocuitor al Internet Explorer. Acesta detinea putin peste 2% din piata browser in luna noiembrie, potrivit StatCounter, in timp ce Chrome a dominat, cu peste 62 procente. 

Trecerea la Chromium inseamna ca nu veti intalni problemele de performanta gasite in Edge, a remarcat Windows Central. 

Exista schimbari si in privinta altor browsere. Chrome insusi a suferit prima sa reproiectare intr-un deceniu - Google a regandit browserul sau pentru a tine pasul cu trecerea masiva de la computing-ul desktop la cel mobil. Apple Safari incorporeaza noi caracteristici de confidentialitate, iar Mozilla Firefox si-a modificat abordarea de blocare a ad trackerelor. Browserul ad-blocking Brave se afla in mijlocul unei revizuiri majore. 

In luna septembrie, Microsoft parea sa inverseze o abordare ostila a browserelor non-Edge pe Windows 10, eliminand un avertisment impotriva instalarii browserelor rivale dintr-o versiune de testare.

Microsoft nu a raspuns imediat solicitarii de a comenta subiectul. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate