Cautare


22 Aprilie 2019
Milioane de utilizatori folosesc 123456 ca parola, arata un studiu

Milioane de persoane folosesc parole usor de ghicit pe conturi sensibile, sugereaza un studiu.

Analiza Centrului National pentru Securitate Cibernetica al Marii Britanii (NCSC) a descoperit ca 123456 este cea mai folosita parola pe conturile sparte. 

Studiul a ajutat la descoperirea lacunelor din cunoasterea cibernetica care ar putea expune oamenii pericolului de exploatare. 

NCSC a declarat ca oamenii ar trebui sa combine trei cuvinte aleatorii, dar memorabile, pentru a crea o parola puternica. 

Pentru primul sau studiu cibernetic, NCSC a analizat baze de date publice ale conturilor incalcate, pentru a vedea ce cuvinte, fraze si siruri folosesc oamenii. 

In fruntea listei a fost 123456, care a aparut in peste 23 de milioane de parole. Al doilea cel mai popular sir, 123456789, nu a fost greu de spart. In top 5 se afla, de asemenea, "qwerty", "password" si "1111111".

Cel mai comun nume folosit in parole a fost Ashley, urmat de Michael, Daniel, Jessica si Charlie. 

Atunci cand vine vorba despre echipele de fotbal din Premier League in parole ce pot fi ghicite, Liverpool este campioana, iar Chelsea este pe locul al doilea. Blink-182 se afla pe primul loc in ceea ce priveste parolele inspirate din muzica. 

Oamenii care folosesc cuvinte sau nume bine cunoscute ca parole se expun riscului de a fi atacati, a declarat Dr. Ian Levy, director tehnic al NCSC. 

"Nimeni nu ar trebui sa proteje datele sensibile cu ceva ce poate fi ghicit, cum ar fi prenumele, echipa de fotbal locala sau trupa de muzica favorita", a mai spus Levy.

Studiul NCSC a chestionat, de asemenea, oamenii cu privire la obiceiurile si temerile lor in materie de securitate. 

A constatat ca 42% dintre respondenti se asteapta sa piarda bani in fraude online si doar 15% au declarat ca se simt increzatori ca au suficiente cunostinte pentru a se proteja online. 

Studiul a constatat, totodata, ca mai putin de jumatate dintre cei intervievati folosesc o parola distincta, greu de ghicit, pentru contul principal de e-mail. 

Expertul in securitate Troy Hunt, care intretine o baza de date cu conturi atacate, a declarat ca alegerea unei parole bune este "singurul cel mai bun control" pe care oamenii il au asupra securitatii online. 

Permitand oamenilor sa cunoasca ce parole sunt folosite pe scara larga ar trebui sa ii determine pe utilizatori sa faca alegeri mai bune, a declarat Hunt. 

Studiul a fost publicat inaintea conferintei NCSC Cyber UK, care va avea loc in Glasgow in perioada 24-25 aprilie. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate