Cautare


15 Mai 2019
Facebook actioneaza in judecata compania de analiza Rankwave pentru presupuse abuzuri de date

Facebook da in judecata o companie sud-coreeana pentru utilizarea ilegala a datelor pentru a vinde marketing si publicitate.

Reteaua sociala solicita judecatorului sa oblige Rankwave sa ii permita sa analizeze activitatile firmei pentru a determina daca datele utilizatorilor au fost obtinute si potential vandute. 

O sursa din cadrul Facebook a declarat pentru BBC ca nu este inca in masura sa spuna cate date ori cati utilizatori ar putea fi afectati. 

Reteaua socaila a declarat ca aceasta masura "va trimite un mesaj dezvoltatorilor ca Facebook este serioasa in ceea ce priveste aplicarea politicilor noastre". 

"Facebook a investigat practicile de date ale Rankwave in legatura cu serviciile sale de marketing si publicitate", a declarat Jessica Romero, director Facebook de aplicare a platformelor.

BBC nu a reusit sa contacteze Rankwave pentru comentarii vineri. 

Urmarirea postarilor utilizatorilor

Potrivit documentelor depuse in instanta din California vineri, Facebook acuza Rankwave ca a folosit cel putin 30 de aplicatii diferite pentru a "urmari si a analiza" comentariile si like-urile de pe paginile Facebook. 

Rankwave a avut, de asemenea, o aplicatie pentru consumatori care, dupa obtinerea consimtamantului utilizatorilor, urmarea popularitatea postarilor utilizatorului respectiv. Aplicatia calcula un "scor de influenta sociala", a sustinut Facebook. 

Cu toate acestea, reteaua sociala a declarat ca are informatii ca, incepand cu 2014, Rankwave a folosit datele colectate de aplicatiile sale "pentru propriile scopuri de afaceri, care includ furnizarea de servicii de consultanta agentilor de publicitate si companiilor de marketing". 

In procesul intentat, Facebook acuza Rankwave ca a ignorat in mod repetat solicitarile de a se deschide pentru efectuarea unui audit si de a oferi dovezi cu privire la datele pe care se presupune ca le-a obtinut. 

Facebook doreste ca un judecator sa oblige Rankwave sa faca acesti pasi, precum si sa plateasca o suma nespecificata, cu titlu de despagubiri. Facebook sustine ca compania de date i-a afectat "reputatia" si "increderea publica". 

Facebook a declarat ca a inceput sa investigheze Rankwave, care a ramas activa in retea pana luna trecuta, in iunie 2018. 

"Avem nevoie de noi reguli internet"

Cazul va atrage, probabil, comparatii cu Cambridge Analytica, firma britanica de analiza a datelor care a abuzat de datele private Facebook pentru a informa eforturile de campanie electorala. Descoperirea acestui incident a atras Facebook intr-o criza. 

Vineri, co-fondatorul si directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, s-a intalnit cu presedintele francez Emmanuel Macron la Paris, pentru a discuta potentiala reglementare a retelelor sociale. 

"Avem nevoie de noi reguli pentru internet care sa stabileasca responsabilitatile companiilor si ale guvernelor",a  declarat Zuckerberg pentru postul francez France 2, in urma acestei intalniri. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate