Cautare


Facebook foloseste datele pentru a crea harti de prevenire a bolilor
23 Mai 2019 Internet

Facebook foloseste datele pentru a crea harti de prevenire a bolilor

Facebook vrea sa ajute organizatiile de sanatate publica sa combata bolile, cu in instrument valoros: un trio de harti care includ date despre locurile unde traiesc oamenii, cum se muta acestia si daca au acces la internet.

Reteaua sociala a folosit informatii din baze de date accesibile publicului si de la cei aproape 2,4 miliarde de utilizatori Facebook pentru a construi aceste harti.

"Toate aceste harti, atunci cand sunt combinate cu informatiile din sistemele de sanatate, pot imbunatati modul in care organizatiile furnizeaza provizii si raspund la focare", au declarat Laura McGorman si Alex Pompe, care lucreaza in echipa Facebook Data for Good, intr-un blog post publicat luni. 

Una dintre harti include informatii despre numarul de oameni care traiesc intr-o anumita zona, precum si date despre varstele lor. Folosind puterea inteligentei artificiale, reteaua sociala a folosit informatii despre recensamant si imagini prin satelit pentru a crea o harta a populatiei despre care sustine ca este de trei ori mai detaliata decat orice sursa. Harta a ajutat deja Crucea Rosie sa decida cum sa raspandeasca lucratorii care educa oamenii in privinta vaccinarii impotriva rujeolei. 

O alta harta, care a folosit datele utilizatorilor Facebook care au permis retelei sociale sa le urmareasca locatia, ilustreaza locul unde s-au mutat oamenii. Aceasta ar putea ajuta organizatiile sa combata bolile contagioase, cum ar fi gripa, care poate fi raspandita prin contact uman. 

Cea de-a treia harta arata cat de mult poate fi accesat internetul intr-o anumita zona, oferind organizatiilor posibilitatea de a cunoaste daca pot ajunge la cineva prin intermediul mesageriei online mai degraba decat printr-o vizita la domiciliu. 

Facebook colaboreaza cu peste o duzina de organizatii nonprofit si universitati pentru acest efort de sanatate publica, inclusiv UNICEF, Harvard School of Public Health and Direct Relief. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate