Cautare


Facebook a platit contractantii sa transcrie apelurile Messenger
14 August 2019 Internet

Facebook a platit contractantii sa transcrie apelurile Messenger

Reteaua sociala sustine ca a oprit acest proces saptamana trecuta.

Se pare ca Facebook a platit contractantilor terti pentru a asculta si a transcrie clipuri audio ale utilizatorilor sai. Facebook a confirmat pentru CNET ca acum a oprit aceasta practica, pe care reteaua sociala a folosit-o pentru a verifica acuratetea sistemului sau de inteligenta artificiala in transcrierea chat-urilor vocale Facebook Messenger, a raportat marti Bloomberg. Contractorii nu aveau cunostinta unde sunt inregistrate si de unde sunt obtinute inregistrarile, Bloomberg citand persoane angajate in acest scop. 

"La fel ca Apple si Google, am intrerupt analiza umana a inregistrarilor audio cu peste o saptamana in urma", a declarat un purtator de cuvant al Facebook prin e-mail. 

Vestea urmeaza confirmarii faptului ca Amazon si Google asculta inregistrarile vocale pe Alexa si Google Assistant. Luna trecuta, s-a dezvaluit, de asemenea, ca Apple are angajati care asculta inregistrarile Siri, un program pe care gigantul in domeniul tehnologiei l-a intrerupt apoi. Lui Google i s-a interzi temporar sa asculte inregistrari vocale in UE la inceputul lunii august. 

Facebook ar fi declarat ca serviciul de transcriere poate fi selectat de catre utilizatori in setarile lor Messenger si a adaugat ca datele au fost anonimizate inainte de a fi ascultate de contractanti. "Am intrerupt analiza umana a inregistrarilor audio cu peste o saptamana in urma", a declarat Facebook pentru Bloomberg. 

CEO Facebook, Mark Zuckerbert, a spus anterior Senatului american ca Facebook "asculta ce se intampla pe microfon si foloseste asta pentru reclame...noi nu facem asta". 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate