Cautare


Google ofera un instrument prin care orasele pot masura emisiile
11 Octombrie 2019 Mediu

Google ofera un instrument prin care orasele pot masura emisiile

Un instrument oferit de Google in SUA pentru a ajuta orasele sa masoare poluarea si nivelurile de emisii este acum disponibil in Europa.

Acesta compileaza datele de transport si suprafete construite de pe Google Maps cu informatii despre emisii disponibile public. 

Google va pune initial instrumentul la dispozitia urmatoarelor orase: Birmingham, Manchester, Wolverhampton, Coventry, Dublin si Copenhaga. 

Intentioneaza sa adauge mai multe orase de pe alte continente in urmatoarele saptamani si orice oras se poate nominaliza prin intermediul unui formular online. 

Environmental Insights Explorer (EIE) ofera date in patru categorii:
- emisii din constructii;
- emisii din transport;
- emisii generale;
- potential solar. 

Tabloul este conceput sa ajute orasele sa vada ce schimbari ar putea sa faca pentru a reduce emisiile, cum ar fi crearea mai multor benzi pentru biciclete sau instalarea de panouri solare pe cladiri. 

Intr-un proiect separat, Air View, masinile Google Street View au masurat poluarea aerului in timp ce circulau prin orase, inclusiv Londra si Copenhaga. 

Si aceste date vor fi distribuite prin intermediul instrumentului EIE. 

Un oficial al orasului Copenhaga a declarat: "Cu aceste noi date, orasul Copenhaga poate vedea pentru prima data nivelurile de poluare a calitatii aerului la nivel de particule ultrafine pe drumurile din centrul orasului, precum si pe cele care conduc spre centrul orasului, care contribuie cel mai mult la problemele de poluare a aerului din oras". 

Primarul din West Midlands, Andy Street, a declarat: "Am declarat deja o urgenta climatica in West Midlands si acum dezvoltam planurile pentru a deveni neutri din punct de vedere al carbonului pana in 2040. Aceste date puse la dispozitie de catre Google in toate cele trei orase vor face o diferenta substantiala in eforturile noastre si ne vor ajuta sa vizam anumite domenii pentru a obtine rezultate mai bune". 

Parteneriatele intre orase si companiile de tehnologie nu au mers intotdeauna bine. 

Compania sora a Google, Sidewalk Labs, doreste sa construiasca un cartier "inteligent" in Toronto, insa s-a confruntat cu o opozitie puternica din partea rezidentilor.Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate