Cautare


22 Ianuarie 2019
WhatsApp restrictioneaza impartasirea mesajelor, pentru a lupta impotriva stirilor false

WhatsApp ii limiteaza pe toti membrii sai sa transmita un singur mesaj de pana la cinci ori, intr-un efort de a combate raspandirea stirilor false pe platforma.

Compania detinuta de Facebook a introdus deja aceasta politica in India in urma cu sase luni. 

Decizia a fost luata in urma unor acuzatii de raspandire a stirilor false prin intermediul serviciului.

Pana acum, utilizatorii retransmite mesajele de pana la 20 de ori.

Actualizarea regulilor aplicatiei a fost anuntata in cadrul unui eveniment din Jakarta, Indonezia. Tara isi desfasoara alegerile generale in luna aprilie. 

Compania a declarat pentru BBC ca a luat decizia dupa ce a evaluat "cu atentie" rezultatele testului sau de jumatate de an in tara. 

"Limita de forward a redus semnificativ mesajele retransmise in intreaga lume", a adaugat un purtator de cuvant. "Acesta va ajuta WhatsApp sa mentina tentia asupra mesageriei private cu contacte apropiate. Vom continua sa ascultam feedback-ul utilizatorilor despre experienta lor si, in timp, sa cautam noi modalitati de abordare a continutului viral". 

Pana la 256 utilizatori pot fi inscrisi intr-un grup WhatsApp. Deci, teoretic, un singur utilizator poate retransmite acum un mesaj catre 1280 alte persoane, decat catre 5120 persoane, astfel cum era anterior posibil. 

Nu pot fi, insa, impiedicati cei care primesc mesajul sa il retransmita, la randul lor, de pana la cinci ori. 

Restrictia vine intr-o perioada in care WhatsApp si alte servicii ale Facebook sunt analizate pentr rolul lor in raspandirea propagandei si a altor neadevaruri online. 

Saptamana trecuta, Facebook a anuntat ca a eliminat 500 de pagini si conturi care se presupune ca erau implicate in raspandirea stirilor false in Europa Centrala, Ucraina si alte tari din Europa de Est. 
De asemenea, a anuntat recent ca a angajat un serviciu britanic de verificare a faptelor, pentru a semnala continutul pe platforma sa principala. 

Cu toate acestea, utilizarea criptarii end-to-end de catre WhatsApp inseamna ca mesajele sale pot fi citite numai de expeditori si destinatari, limitand capacitatea afisarii stirilor false. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate