Cautare


13 August 2019
Invata de la ambasadorul international Leica - Kristian Dowling - cum sa stapanesti arta fotografiei nocturne

Revolutia digitala in fotografia nocturna

Inainte, faceam fotografii folosindu-ne de lumina zilei, tocmai ca sa evitam provocarile de pe timp de noapte. intampinam dificultati din cauza lipsei ecranelor LCD si nici nu aveam o imagine clara a subiectului fotografiat. Orice greseala ne costa scump, de la filmul consumat la developarea acestuia. Revolutia digitala, insa, ne permite sa vedem, astazi, exact ceea ce facem si sa surprindem cate cadre vrem. Bineinteles, avem nevoie de uneltele potrivite si de putin talent, pentru ca fotografierea pe timp de noapte inca nu e usor de stapanit. Dar, chiar si asa, putem vedea pe Instagram imagini remarcabile surprinse noaptea de fotografi profesionisti si pasionati. 

Instagram in noapte

Pe platforma Instagram, cadrele surprinse pe timp de noapte au devenit un adevarat trend printre creatorii de continut. O simpla cautare folosind hashtag-ul #nightphotography dezvaluie nu mai putin de 8 000 000 de rezultate! Fotografii au exploatat preferinta utilizatorilor pentru fotografiile nocturne si au castigat numerosi followeri datorita fotografiilor cu peisaje nocturne, cu cerul instelat sau cu luna, surprinsa intr-o lumina extraordinara.

Priveste mai atent

De ce merita sa exploram modul nocturn de fotografiere? Pentru ca si cele mai banale imprejurimi te vor surprinde cu frumusetea lor, noaptea. Locuri pe care altfel le-ai considera plictisitoare, capata un farmec aparte pe timp de noapte, in luminile felinarelor. 

Cu viteza luminii

Nu doar monumentele luminate au farmec, pe timp de noapte. 
Expunerea indelungata trezeste la viata efecte impresionante care contureaza traseul luminii in miscare. 

Paraseste orasul

In zonele rurale, cerul ofera un adevarat spectacol noaptea, stelele fiind mult mai vizibile. Astfel, camera poate surprinde lucruri pe care nu le vezi cu ochiul liber, cum ar fi peisaje nocturne pentru care merita sa stai treaz.

Sfaturile unui profesionist in ceea ce priveste fotografia pe timp de noapte

Kristian Dowling, ambasadorul international Leica, a impartasit din experienta lui de fotografiere nocturna cu flagship-ul P30 Pro. 

Din punctul lui de vedere, cele mai importante principii dupa care se ghideaza majoritatea fotografilor includ izolarea subiectului de fundal si fotografia reusita in lumina slaba. Fotografierea in semi-lumina pune la incercare atat abilitatile camerei foto, cat si ale fotografului. P30 Pro, insa, permite activarea high ISO si a vitezei obturatorului, ceea ce creste considerabil calitatea fotografiei in lumina slaba.

Atunci cand fotografiem fara un trepied, este esential sa evitam viteza redusa a obturatorului in lumina slaba. Astfel, avem mai multe sanse sa realizam o fotografie stabila si sa surprindem toate miscarile in timp real.

“Acest aspect a fost important cand am fotografiat elefantii din safari pe timp de noapte, de exemplu. Lumina nu era foarte buna, dar modul Pro a facut posibil controlul expunerii, si astfel am reusit sa surprind elefantii la calitate superioara.”

Noul mod de fotografiere Night mode cu capabilitati HDR se dovedeste foarte util, atunci cand dorim sa fotografiem in intuneric total si nu avem la indemana un trepied. Night mode surprinde o serie de imagini la calitate buna, folosind expunerea indelungata si le comprima automat. 

“Aceasta functie de fotografiere face diferenta si nu este disponibila in cazul camerele foto profesionale”, a adaugat Kristian Dowling.

Fata luminata a lunii

Nu mai este un secret faptul ca luna reprezinta un subiect des explorat de catre fotografii din toata  lumea. Acestia sunt constant inspirati de lumina naturala si versatila si incearca sa o captureze in cele mai surprinzatoare moduri. Fiecare faza a lunii reprezinta o sursa nesecata de inspiratie pentru pasionatii de mister.  

Descopera frumusetea 

In orice decor te-ai afla, poti descoperi frumusetea ascunsa a locului, demna de surprins dintr-un unghi diferit. Astazi ai nevoie doar de un smartphone, sa explorezi lumea si sa-ti impartasesti descoperirile pe Instagram. Asa ca TU cand incepi sa faci asta?

Surprinde frumusetea cu telefonul mobil

Huawei a sustinut intotdeauna realizarea fotografiilor impresionante si totodata la indemna oricui, cu telefonul mobil. Compania incearca in permanenta sa ofere consumatorilor cele mai performante lentile cu ajutorul carora sa depaseasca limitele fotografiei cu smartphone-ul. in acest demers, Huawei se bazeaza pe parteneriatul de lunga durata cu producatorul Leica si raspunde nevoilor pasionatilor de fotografie, prin intermediul seriei Huawei P si a flagship-urilor P30.

Iubesti fotografia? inscrie-te in competitia Huawei InFocus Award 

Competitia de fotografie Huawei InFocus este oportunitatea perfecta pentru iubitorii de fotografie, care isi pot testa competentele foto. Prin intermediul concursului, Huawei ofera posibilitatea tuturor pasionatilor de fotografie cu smartphone-ul sa isi impartaseasca viziunea asupra lumii moderne. Competitia se desfasoara in 22 de tari, inclusiv in Romania, iar utilizatorii de smartphone-uri Huawei isi pot inscrie fotografiile sau videourile pana la data de 11 august 2019.  

Pasionatii de fotografie isi pot inscrie cadrele pe platforma dedicata competitiei: 

https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/ro/  in cinci categorii care au ca scop explorarea limitelor expresiei vizuale: #Emotion Tag, Hello, Life!, Faces, Going the Distance, Storyboard sau in cea dedicata clipurilor video: Life Now. 

Fotografiile inscrise vor fi prezentate intr-o galerie online si vor face subiectul unui vot public, pana la data de 11 august 2019. in etapa urmatoare, cele mai bune fotografii vor fi evaluate de membrii unui un juriu format din experti si fotografi celebri.

Despre Huawei Consumer Business Group

Huawei Consumer BG, lider global in tehnologie si inovatie si al doilea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, ofera o gama larga de produse, de la smartphone-uri, PC-uri, tablete, gadgeturi portabile, produse de retelistica si dispozitive destinate intregii familii, pana la servicii de stocare tip cloud. Huawei Consumer BG se dedica in totalitate livrarii catre consumatori a celor mai avansate tehnologii.

La Huawei, inovatia se concentreaza in jurul nevoilor clientilor. Avand 180.000 de angajati si gestionand operatiuni in peste 170 de tari, compania globala investeste constant in cercetare si dezvoltare, concentrandu-se pe inovatiile care fac viitorul tehnologiei accesibil pentru consumatorii de pretutindeni.

Pentru mai multe detalii, va rugam vizitati: https://consumer.huawei.com/ro/
Pentru a fi la curent cu activitatea Huawei Consumer BG, urmariti-ne pe:

Sursa:
www.oxygenpr.ro

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate