Cautare


Huawei anunta noul sau sistem de operare Harmony
13 August 2019 SO

Huawei anunta noul sau sistem de operare Harmony

Huawei a anuntat ca dezvolta un nou sistem de operare, numit HarmonyOS

Au existat speculatii ca Huawei intentioneaza sa inlocuiasca sistemul de operare Android, care alimenteaza smartphone-urile si tabletele sale. 

In luna mai, Google a suspendat licenta Android a companiei dupa ce guvernul american a plasat Huawei intr-o lista neagra a comertului. 

Huawei a declarat ca HarmonyOS va fi folosit mai intai pe dispozitive precum smart speakere si ceasuri inteligente, in loc de a inlocui Android in telefoanele sale. 

"HarmonyOS este complet diferit de Android si iOS", a declarat Richard Yu, care a anuntat proiectul in cadrul Huawei Developer Conference din Dongguan, China. 

Acesta a declarat ca sistemul de operare va permite dezvoltatorilor sa creeze o versiune a aplicatiilor lor si apoi sa le "implementeze in mod flexibil intr-o gama de dispozitive diferite". 

Graficele afisate in timpul prezentarii sale au inclus reprezentari ale smartphone-urilor, precum si ceasuri, masini si televizoare. 

Majoritatea smartphone-urilor din lume functioneaza pe o anumita forma a sistemului de operare Android, astfel incat indepartarea de ecosistem ar putea face telefoanele Huawei mai putin atragatoare. 

Au existat zvonuri conform carora compania urma sa inlocuiasca Android in telefoanele sale, insa Huawei sustine ca HarmonyOS va fi folosit pentru a alimenta dispozitive inteligente, precum televizoare, speakere si ceasuri, cel putin pentru inceput. 

Daca sistemul de operare isi face drum spre telefoanele Huawei, consumatorii se vor astepta sa aiba acces la toate aplicatiile lor preferate. 

Dar producatorii de aplicatii deja au creat software pentru Android si Apple iOS. Huawei va trebui sa ii convinga sa dezvolte inca o versiune pentru HarmonyOS, fara nicio garantie ca oamenii vor cumpara dispozitivele. 

Aceasta este o problema cu care se confrunta oricine spera sa conteste dominatia Android si iOS. Blackberry 10 s-a confruntat cu aceasta problema, neconvingand nicio0data unele dintre cele mai mari aplicatii din lume, cum ar fi Instagram, sa sprijine platforma. 

Producatorul de telefoane rival Samsung deja are propriul sistem de operare Tizen, care alimenteaza multe dintre dispozitivele sale inteligente, dar foloseste din Android, pentru telefoanele sale emblematice. 

Huawei a declarat ca va concentra initial dezvoltarea HarmonyOS pe China, cu planuri de extindere a disponibilitatii la nivel global anul viitor. 

A declarat ca HarmonyOS va fi o platforma open-source, astfel incat oricine sa poata folosi software-ul pentru a crea dispozitive compatibile. 

Nucleul Google Android OS este, de asemenea, open source, astfel incat companiile pot lua codul si il pot folosi cum doresc. Abordarea este aceeasi si in cazul tabletelor Fire de la Amazon. 

Cu toate acestea, exista restrictii cu privire la ceea ce producatorii de telefoane pot face cu Android daca doresc sa acceseze magazinul de aplicatii Google Play si cu suita de aplicatii populare Google, cum ar fi Maps si YouTube. 

Ben Wood, de la firma de consultanta CCS Insight a declarat ca anuntul Huawei este o "miscare inevitabila". A adaugat, insa: "Inlocuirea sau eliminarea Android este o sarcina practic imposibila". 

In China, noul sistem de operare se va numi HongmengOS. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate