Cautare


Reaper: Botnet IoT,
23 Octombrie 2017 Software

Reaper: Botnet IoT, "mai rau decat Mirai" infecteaza un milion de organizatii din intreaga lume

Firma de securitate Check Point a descoperit un nou botnet IoT, "mai sofisticat decat Mirai" si care a afectat deja cel putin un milion de organizatii din intreaga lume.

Check Point a descoperit botnet-ul, denumit "IoT_reaper" la inceputul lunii septembrie, si sustine ca de atunci acesta a subjugat milioane de dispozitive IoT, inclusiv routere si camere IP de la firme precum GoAhead, D-Link, TP-Link,  Avtech, Netgear, MikroTik, Linksys si Synology.

Cea mai recenta campanie are aspecte tehnice similare cu Mirai, insa se spune ca este mai periculoasa si este capabila sa evolueze pentru a exploata vulnerabilitatile dispozitivelor conectate la internet, pe care le utilizeaza apoi pentru a raspandi malware-ul pe alte dispozitive. 

Firma de securitate avertizeaza ca botnet-ul "se raspandeste rapid in intreaga lume" si ar putea fi armat in curand pentru a lansa atacuri cibernetice in aceeasi modalitate in care a facut-o Mirai anul trecut. 

Check Point a declarat: "Desi unele aspecte tehnice ne conduc la suspectarea unei posibile legaturi cu Mirai, aceasta este o campanie cu totul noua si mult mai sofisticata, care se raspandeste rapid in intreaga lume". 
"Este prea devreme pentru a ghici intentiile actorilor de amenintare din spatele sau, insa este vital ca organizatiile sa faca pregatirile corespunzatoare", a aratat echipa Check Point. 

Check Point a estimat ca pana acum au fost afectate peste un milion de organizatii la nivel mondial, inclusiv din SUA si Australia. 
Firma de securitate se asteapta ca acest numar sa continue sa creasca.Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate