Cautare


Intel: Solutia Meltdown poate incetini unele masini
11 Ianuarie 2018 Software

Intel: Solutia Meltdown poate incetini unele masini

Intel a recunoscut ca patch-urile pentru remedierea defectiunilor Spectre si Meltdown ar putea incetini masinile "in unele cazuri".

Propriile teste au sugerat ca scaderea performantei poate varia intre 2% si 14%. 

Intel a declarat ca impactul patch-ului, conceput pentru a impiedica accesarea de catre bug a unor potentiale date cu caracter sensibil, nu ar trebui sa fie semnficativ pentru "media utilizatorilor computer". 

Insa platformele gaming si altele care se bazeaza pe servicii cloud par sa fi simtit efectul actualizarilor. 

"Potrivit celor mai recente referinte PC, continuam sa ne asteptam ca impactul asupra performantei sa nu fie semnificativ pentru media utilizatorilor computer", a declarat Intel. 
"Platformele Eight Generation Core cu stocare solid-state vor cunoaste un impact asupra performantei de 6% sau mai putin". 
"Aceasta inseamna ca utilizatorii obisnuiti de PC-uri casnice si de afaceri nu ar trebui sa inregistreze o incetinire semnificativa a sarcinilor obisnuite, cum ar fi citirea unui e-mail, redactarea unui document sau accesarea fotografiilor digitale". 

Meltdown si Spectre au fost descoperite in chip-urile computer pe miliarde de computere, smartphone-uri si tablete din intreaga lume.

Daca acestea nu sunt remediate, vulnerabilitatea ar putea fi folosita de catre hackeri pentru a accesa informatii private. 

In timp ce Meltdown afecteaza doar procesoarele Intel, Spectre afecteaza si produsele rivale de la AMD si ARM. 

Epic Gamers, editorul jocului video online Fortnite, a fost una dintre primele companii care au sesizat "problemele de login" si "instabilitatea serviciului" ca urmare a remedierii. 

"Toate serviciile noastre cloud sunt afectate de actualizarile necesare pentru combaterea vulnerabilitatii Meltdown", a declarat Epic Gamers. 

Patch-ul pentru procesoarele vulnerabile necesita interventia asupra unei functii destinata in mod direct sporirii performantei chip-urilor. 

"Sistemele de operare si software-ul trebuie sa faca acum treaba pe care o facea anterior chip-ul la o viteza foarte mare", a declarat analistul independent de securitate Graham Cluley. 
"Deoarece chip-urile nu mai prezinta acum incredere pentru a efectua una dintre sarcinile critice pe care o efectua anterior, software-ul preia tensiunea si, inevitabil, acest lucru inseamna ca operatiunea va dura mai mult". 

Intel se confrunta cu un numar tot mai mare de procese, intre care se numara cereri din partea unor grupuri de consumatori care pretind ca firma a indus in eroare clientii prin faptul ca nu a dezvaluit problema de securitate. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate