Cautare


Utilizatorii Android se confrunta acum cu actualizari fortate ale aplicatiilor, datorita noilor instrumente de dezvoltare ale Google
09 Noiembrie 2018 Software

Utilizatorii Android se confrunta acum cu actualizari fortate ale aplicatiilor, datorita noilor instrumente de dezvoltare ale Google

Google ofera dezvoltatorilor instrumente pentru a impinge utilizatorii sa actualizeze aplicatiile.

Google ofera dezvoltatorilor Android o noua interfata de programare a aplicatiilor (API) care le permite sa forteze utilizatorii sa actualizeze la cele mai recente versiuni ale aplicatiilor. 

Google a dezvaluit saptamana aceasta in cadrul Android Dev Summit ca dezvoltatorii vor putea sa utilizeze noul Updates API in-app pentru a crea un proces de actualizare imediata sau flexibila in aplicatie, care fie forteaza, fie indeamna un utilizator sa actualizeze o aplicatie. 

Dezvoltatorii pot alege care abordare este mai potrivita, in functie de cat de urgent este ca utilizatorii sa faca actualizarea. 

Spre exemplu, dezvoltatorii pot folosi procesul imediat pentru actualizari critice de securitate. Dupa ce utilizatowrul deschide o aplicatie, se lanseaza un prompt full-screen pentru a actualiza, care impiedica utilizatorul sa foloseasca aplicatia pana cand aceasta este actualizata. 

Actualizarea flexibila permite utilizatorului sa continue sa foloseasca aplicatia in timp ce actualizarea este descarcata. 

API-ul ar trebui sa ajute dezvoltatorii sa remedieze probleme serioase daca au lansat o aplicatie cu un bug major. Cu toate acestea, ofera dezvoltatorilor o modalitate de a impinge utilizatorii la cea mai recenta versiune a unei aplicatii, daca au construit o serie de functii noi si doresc ca toti utilizatorii sa aiba acces la ele. 

Google a oferit, de asemenea, unele actualizari la Kotlin, care, potrivit GitHub, este limbajul in cea mai rapida crestere din punct de vedere al contributorilor. Luna aceasta, peste 118.000 de noi proiecte care utilizeaza Kotlin au inceput in Android Studio, marcand o crestere de 10 ori fata de anul trecut, potrivit Google. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate