Cautare


Google Play: am respins aplicatiile rele
15 Februarie 2019 Software

Google Play: am respins aplicatiile rele

Google sustine ca a respins cu cel putin 55% mai multe aplicatii in 2018 decat in 2017.

Google sustine ca lupta din greu impotriva dezvoltatorilor rau intentionati si a aplicatiilor lor rele. 

Gigantul in materie de cautare a declarat miercuri ca Google Play Store scaneaza acum peste 50 miliarde de aplicatii pe dispozitivele utilizatorilor in fiecare zi, pentru a identifica si a opri aplicatiile rele, potrivit unei postari pe Android Developers Blog. 

Play Store a respins cu cel putin 55% mai multe depuneri de aplicatii in 2018 decat in 2017, potrivit blogului. Google nu a raspuns imediat solicitarii de a arata cate aplicatii au fost respinse in 2018. Insa, pentru comparatie, compania a eliminat peste 700.000 de aplicatii in 2017. 

Google a declarat ca a cerut tertilor dezvoltatori de aplicatii sa fie transparenti in privinta modului in care aplicatiile lor colecteaza si folosesc datele sensibile ale utilizatorilor. Gigantul in materie de cautare a respins ori a eliminat zeci de mii de aplicatii anul trecut, deoarece nu au respectat aceasta regula. 

Google a descoperit ca 90% dintre dezvoltatorii rau intentionati savarsesc in continuare infractiuni si, uneori, lucreaza intr-o retea. Google a angajat recenzori umani si machine learning pentru a bloca publicarea acestor aplicatii. 

"Stim ca actorii rau intentionati vor continua sa incerce sa se sustraga sistemelor noastre, schimbandu-si tacticile si ascunzand comportamentele rele", a scris Andrew Ahn, manager de produs al Google Play, intr-un  blog post. 
"Vom continua sa ne imbunatatim capacitatile pentru a contracara astfel de comportamente si vom lucra neincetat pentru a oferi utilizatorilor nostri un magazin de aplicatii sigur".

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate