Cautare


Un bug Apple Watch permitea ascultarea iPhone-urilor
12 Iulie 2019 Software

Un bug Apple Watch permitea ascultarea iPhone-urilor

Apple a dezactivat aplicatia Walkie-Talkie pe Apple Watch din cauza unei defectiuni care permitea utilizatorilor sa asculte iPhone-urile altora.

Aplicatia Walkie-Talkie permitea a doua persoane care acceptau o invitatie sa trimita si sa primita scurte mesaje audio. 

Insa Apple a declarat ca i s-a adus la cunostinta despre o defectiune "care ar putea permite ca cineva sa asculte prin intermediul iPhone-ului altui client, fara consimtamant". 

Apple a dezactivat functia si si-a cerut scuze pentru neplacerile create. 

Cu toate acestea, Apple a declarat ca nu are cunostinta ca bug-ul Walkie-Talkie sa fie exploatat de cineva in lumea reala. A sustinut ca pentru exploatarea bug-ului ar fi necesare "conditii specifice si secvente de evenimente". 

Apple a descoperity o defectiune similara in aplicatia video-calling FaceTime in luna ianuarie.

In unele cazuri, apelantii puteau activa microfonul de pe un iPhone tinta chiar daca destinatarul nu raspundea apelului. 

Apple a emis o actualizare pentru a remedia defectiunea.

Separat, platforma de videoconferinta Zoom a remediat o defectiune care permitea atacatorilor sa acceseze webcam-uri fara permisiune. 

Cercetatorul Jonathan Leitschuh a descoperit un bug care permitea atacatorilor sa initieze apeluri video si sa acceseze webcam-ul victimei.

Zoom a descris initial problema ca fiind de prioritate redusa.
Marti a emis, insa, o actualizare pentru rezolvarea problemei.Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate