Cautare


16 Martie 2009
Europa dubleaza cheltuielile pentru R&D

Comisia Europeana a crescut fondurile pentru cercetare si dezvoltare in tehnologia informatiei si comunicatii la 1.7 miliarde Euro si a cerut membrilor dublarea lor.

Astfel bugetul pentru R&D va creste de la 1.1 miliarde Euro in 2010, la 1.7 miliarde Euro in 2013. Comisia doreste ca statele membre sa furnizeze si ele fonduri.

Viviane Reding, Comisar UE pentru Societate Informationala si Media, a spus ca proiectele tinta au fost viitorul internet, serviciile web si nanoelectronice.

Aceasta a pecizat ca Europa detine 34% din piata globala, si cota acesteia creste cu 4% anual. Insa valaorea adaugata a fost de doar 23% din total, deoarece piata Europei si eforturile de cercetare ale acesteia au fost fragmentate.

Investitia europeana publica si privata in cercetare IT a fost mai putin de jumatate din cheltuielile SUA, iar sectorul IT european a atras o cincime din capitalul investitional atras de SUA.

IT-ul a creat 12 milioane de locuri de munca in Europa, iar sectorul IT a reprezentat 6% din GDP-ul UE. "Acest sector determina inovatie si competitivitate in toate sectoarele economiei. Insa exista o diferenta semnificativa intre ceea ce Europa produce si ceea ce consuma in acest domeniu", a mai spus comisarul european.Sursa: www.computerweekly.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate