Cautare


IT-ul Braziliei aspira la podiumul outsourcing
18 Iunie 2010 Business
IT-ul Braziliei aspira la podiumul outsourcing

Industria IT a Brazilie aspira sa obtina in urmatorii ani o parte substantiala din piata outsourcing de care se bucura in prezent India si China.

Este un tel inalt, insa tara are planuri ambitioase pentru a-l atinge. Cu peste 4.000 de companii IT indigene, Brazilia este deja al 12-lea cel mai mare furnizor de software si servicii, statisticile oficiale sugerand o crestere a exporturilor de la 800 milioane $ in 2007, la 3 miliarde$ in 2009. Brazilia intentioneaza sa obtina in acest an venituri din outsourcing IT de 5 miliarde $.Potrivit cifrelor de la Economist Intelligence Unit (EIU), totalul cheltuielilor IT in Brazilia in prezent reprezinta 1.7% din PIB-ul tarii. EIU estimeaza ca Brazilia va fi a treia economie cu cea mai rapida crestere din lume pana in 2020.Baza de specialisti IT al Braziliei este vasta - aproximativ 1.7 milioane de persoane lucreaza in prezent in domeniu si aproximativ 100.000 de absolventi din domenii IT&C completeaza anul forta de munca. Totusi, fluenta in limba engleza constituie o problema, pe care Brazilia intetioneaza sa o rezolve prin organizarea de cursuri de limba engleza pentru acest sector.Brazilia nu este ieftina comparativ cu India, din cauza taxelor mari si a unei monede nationale puternice, insa alte avantaje pot compensa costurile, precum stabilitate politica, fusuri orare similare cu America de Nord si Europa, o cultura mai apropiata de cea a clientilor din acele regiuni decat competitorii sai asiatici.Guvernul brazilian recunoaste potentialul IT al tarii, desi mai sunt multe de facut in directia reducerii taxelor pentru atragerea investitorilor. Reducerea contributiilor sociale de la firme cu 50%, in functie de marimea exporturilor, a fost deja introdusa, precum si reduceri ale impozitului de 200% pentru cheltuielile cu training-ul si cercetarea si dezvoltarea si reduceri de taxe pentru transferurile tehnologice, licente si drepturi de autor.Sursa: www.computerweekly.comInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate