Cautare


Piata globala a serviciilor IT scade cu 40%, pe masura ce scad cheltuielile din sectorul public
06 Septembrie 2011 Business

Piata globala a serviciilor IT scade cu 40%, pe masura ce scad cheltuielile din sectorul public

Valoarea vanzarilor serviciilor globale IT a scazut cu 40% in cel de-al doilea trimestru al anului 2011, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010.

Ovum dezvaluie ca valoarea totala a tranzactiilor a fost de doar putin peste 19 miliarde dolari in cadrul trimestrului analizat, cu o lipsa a tranzactiilor mari inregistrata in sectorul public, accentuand o scadere a numarului contractelor incheiate cu sectorul privat.

"Dupa un inceput dezamagitor al anului, lucrurile au mers din rau in mai rau in cel de-al doilea trimestru al anului 2011, cu aceasta capacitate foarte scazuta de contractare", a declarat analistul Ovum, Ed Thomas.

Constatarile Ovum releva ca nu au existat tranzactii in valoare de peste un miliard de dolari incheiate in aceasta perioada de trei luni. Numarul tranzactiilor a scazut cu 20% fata de anul trecut. "Lipsa marilor tranzactii a fost un factor major de contributie", a spus Thomas.

Piata de outsourcing din America de Nord, cea mai matura piata outsourcing din lume, a inregistrat cele mai mari scaderi. Europa, condusa de Scandinavia, a generat 58% din valoarea totala la nivel mondial a sectorului privat.

In iunie, Ovum a dezvaluit ultimele sale estimari privind cheltuielile cu serviciile IT, cu o crestere anuala la nivel global de 4,4% in perioada 2010-2015. Ovum se asteapta la o crestere a cheltuielilor cu peste 4,5% in 2013.

Sursa: www.computerweekly.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate