Cautare


06 Februarie 2012
Europa, lovita de insuficienta gazului rusesc

Temperaturile extrem de scazute din Europa au condus la reducere livrarilor de gaze rusesti catre mai multe tari, au declarat oficialii.

Un purtator de cuvant al U.E. a declarat ca opt tari se confrunta cu astfel de probleme, datorita cererii crescute in Rusia. S-a informat, de asemenea, ca situatia nu constituie o urgenta, insa este supusa monitorizarii. 

Valul de frig este responsabil pentru zeci de decese in Europa de Est, unde temperaturile au ajuns pana la -35C. Temperaturile scazute s-au raspandit in Italia si Franta, iar Marea Britanie se afla, de asemenea, in stare de alerta privind caderile masive de zapada. 

Pot confirma faptul ca a existat o scadere a livrarilor de gaze in diferite state membre, cum ar fi Polonia, Slovacia, Austria, Ungaria, Bulgaria, Romania, Grecia si Italia, a declarat purtatorul de cuvant al U.E, Marlene Holzner. "Nu este inca o situatie de urgenta", a continuat acesta. 

Scaderea brusca a livrarilor de gaze rusesti ridica temeri legate de o repetare a crizei din 2009, atunci cand tensiunea dintre Moscova si Kiev a taiat aprovizionarea cu gaz in unele parti ale Europei pentru aproximativ doua saptamani. Tari precum Bulgaria, Serbia si Bosnia sunt aproape complet dependente de aprovizionarea cu gaz prin Ucraina. 

Gazprom, monopolul rus de export de gaze, a declarat prin purtatorul de cuvant Sergey Komlev: "Facem tot posibilul...toate sistemele functioneaza intr-un mod stabil". 

Intre timp, Ucraina anunta ca peste 100 persoane au murit din cauza frigului, cele mai multe dintre acestea fiind persoane fara adapost. Autoritatile au construit aproximativ 3000 de adaposturi in intreaga tara si a cerut spitalelor sa nu externeze persoanele fara adapost. 

Ministrul de Interne al Poloniei a declarat ca opt persoane au murit din cauza temperaturilor scazute si alte doua au decedat in urma intoxicarii cu monoxid de carbon, provenind de la incalzirea pe baza de carbune. 

In Bulgaria, au inghetat parti ale Dunarii, iar in Romania au murit de frig peste 20 de persoane, sute de scoli ramanand inchise. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate