Cautare


24 Iulie 2012
Tranzactiile NFC vor ajunge la 180 miliarde dolari pana in anul 2017

Piata platilor near-field communication (NFC) la nivel global va ajunge la 180 miliarde dolari pana in anul 2017, unul din patru cumparatori efectuand plati cu ajutorul acestei tehnologii, releva un raport al Juniper Research.

America de Nord, Europa de Vest si regiunea Asia Pacific vor contribui in proportie de 90% la aceasta valoare, pe masura ce smartphone-urile cu tehnologia de plata NFC se vor raspandi, a informat studiul. 

NCF va cunoaste o crestere cu mai mult de sapte ori in anul 2012. Pana de curand, adoptarea NFC a fost limitata la piata din Asia de est, unde se efectueaza plati prin intermediul NFC in valoare de 20 miliarde dolari, anual. 

Studiul a constatat ca anul 2011 a reprezentat un an important in materia platilor NFC, intrucat aproape toti producatorii de telefoane mobile au anuntat smartphone-uri NFC, iar Google a lansat Google Wallet in S.U.A.Standardele majore de infrastructura de tehnologie au fost, de asemenea, finalizate, operatorii de retele mobile anuntand si testand acest gen de plati. 

Windsor Holden, co-autor al studiului, a declarat ca platile NFC vor deveni din ce in ce mai importante pentru retaileri, fiind esentiale in ceea ce priveste construirea relatiilor de brand. 

Cu toate acestea, desi cifra cheltuielilor NFC anuntata pentru anul 2017 este substantiala, aceasta este relativ mica in comparatie cu cea rezultata din e-commerce, care ajunge la aproximativ 750 miliarde lei, anual, si este chiar mai mica comparativ cu cele 16tn dolari rezultand din tranzactiile retail la nivel global, a explicat Holden. 

"Este o perioada critica pentru piata platilor retail NFC. In ciuda progresului semnificativ de astazi, intregul potential al pietei poate fi fructificat doar daca toti jucatorii din ecosistem sunt angajati in egala masura, iar consortiile mobile wallet continua sa existe". 

Lipsa informarii cu privire la NFC poate pune, de asemenea, piedici pietei. Spre exemplu, in Marea Britanie au fost puse in circulatie aproximativ 20 milioane carduri contactless, insa majoritatea oamenilor nu stiu sa le foloseasca, a explicat Holden. 

In ciuda benefiiciilor anticitate de retaileri, unele companii raman sceptice si nu sunt dispuse sa investeasca in infrastructura contactless atat de curand dupa trecerea la chip si PIN, a dezvaluit Juniper.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate