Cautare


16 Mai 2013
Vanzarile telefoanelor mobile scad in Europa

Cifrele de vanzari pentru telefoanele mobile in Europa au scazut in primul trimestru al anului 2013, informeaza Gartner

Gartner sustine ca in primul trimestru al anului 2013 a existat o scadere de 3,6% fata de anul trecut in regiunea EMEA, precum si o scadere de 3,8% in America Latina si de 9,5% in America de Nord. 

"Utilizatorii de telefoane mobile din intreaga lume fie apreciaza ca telefoanele pe care deja le detin sunt suficient de bune, fie asteapta o scadere a preturilor smartphone", a declarat Anshul Gupta, analist principal in cadrul Gartner.  "Perspectiva ciclurilor lungi de schimb nu este, cu siguranta, o veste buna pentru producatori si furnizori". 

Cu toate acestea, rezultatele inregistrate in regiunea Asia Pacific au fost pozitive, inregistrandu-se - cu exceptia unui declin de 7,3% in Japonia - o crestere de 6,4% a vanzarilor fata de anul anterior, respectiv peste 226 milioane de telefoane mobile, reprezentand 53,1% din piata globala de telefonie mobila. 

"Producatorii chinezi si cei locali au abordat in mod exemplar cererea cumparatorilor, prin oferirea unor dispozitive accesibile, cu functii optime, cum ar fi 2.5G (EDGE), in loc de 3G in smartphone-uri", a adaugat Gupta. "Pe piata smartphone, producatrii chinezi si cei locali inregistreaza progrese rapide, beneficiind de o cota de piata de 29% in primul trimestru al anului 2013, comparativ cu 13,2% cu un an in urma". 

Vanzarile telefoanelor mobile la nivel mondial au totalizat aproape 426 milioane unitati in primele trei luni ale anului 2013, in timp ce vanzarile smartphone au ajuns la 210 milioane, o crestere de 42,9% raportat la aceeasi perioada de referinta a anului trecut. 

Samsung a ocupat primul loc in clasamentul furnizorilor, inregistrand o crestere de 13% fata de anul anterior si vanzand peste 100 milioane dispozitive in cursul primului trimestru, cota de piata a companiei ajungand la 23,6%. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate