Cautare


24 Mai 2013
UE intentioneaza sa aloce 6,4 miliarde de dolari pentru stimularea productiei chip-urilor

Comisia Europeana a anuntat planurile de alocare a sumei de 5 miliarde de euro (6,4 miliarde de dolari) in urmatorii sapte ani, in incercarea de a stimula fabricarea microprocesoarelor in Uniunea Europeana.

Fondurile, despre care CE a anuntat ca vor fi insotite de aceeasi suma alocata din sectorul privat, sunt destinate a dubla cota europeana in domeniu productiei chip-urilor si a ajuta alte sectoare industriale in materie de electronice. 

"Imi doresc ca productia noastra de chip-uri sa se dubleze, la aproximativ 20 de procente din productia globala. Imi doresc ca Europa sa produca mai multe chip-uri in Europa decat produce SUA pe plan intern", a declarat Neelie Kroes, vicepresedinte pentru Agenda Digitala in cadrul CE. "Este un obiectiv realist, daca ne canalizam investitiile in mod corespunzator". 

Fondurile vor fi destinate imbunatatirii performantei chip-urilor si reducerii costurilor. De asemenea, acestea se vor concentra si pe munca a trei "clustere": Dresda in Germania, Grenoble in Franta si asocierea dintre Eindhoven in Olanda si Leuven in Belgia. Proiectul isi propune sa coordoneze mai bine diferite cercetari si dezvoltari. 

Desi Kroes a evidentiat telefoanele mobile ca un exemplu al domeniilor in care chip-urile sunt importante, aceasta a argumentat ca tehnologia computing este mai raspandita. 

"Nu este vorba despre computere - nu pot sublinia acest lucru suficient de mult", a declarat Kroes. "De la comunicatii la asistenta medicala si de la energie la transport, fiecare sector al economiei noastre, fiecare provocare a societatii noastre, pot utiliza si beneficia de inovatiile electronice". 

Sursa: www.news.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate