Cautare


02 Iulie 2013
Operatorii de telefonie mobila reduc costurile roaming in Europa

Reglementarile cu privire la reducerea costurilor utilizarii telefoanelor mobile in strainatate au intrat ieri in vigoare la nivelul Uniunii Europene.

Operatorii de telefonie mobila au intrat sub controlul strict al organismului de decizie pentru costurile ridicate impuse cetatenilor care isi utilizeaza telefoanele mobile in alte tari ale UE. Ca rezultat, Comisia Europeana a votat noi reguli pentru a limita costurile la care sunt supusi utilizatorii atunci cand efectueaza apeluri telefonice, cand expediaza mesaje text ori cand acceseaza date in tarile europene. 

Costurile au fost scazute, pentru prima oara, in luna iulie 2012, insa ieri au fost efectuate reduceri suplimentare, urmatoarele diminuari ale costurilor urmand sa fie efectuate la data de 1 iulie 2014. 

Pe langa plafoanele tarifare, UE a impus operatorilor de telefonie mobila sa notifice utilizatorii atunci cand acestia ating pragul de 80% din limita de date mobile in roaming si sa intrerupa internetul mobil atunci cand acest prag este atins - cu exceptia situatiei in care utilizatorii nu solicita contrariul. 

Cu toate acestea, noile reglementari nu vor afecta cetatenii UE care isi utilizeaza telefoanele mobile in alte tari, din SUA sau Asia. 

La inceputul lunii trecute, un grup de 27 de comisari europeni au votat pentru inlaturarea tarifelor roaming, in incercarea de a unifica piata telecomunicatiilor din Europa, pe care se regasesc in prezent peste 100 de operatori, spre deosebire de doar patru in SUA. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate