Cautare


09 Octombrie 2013
Outsourcing, sau piatra inteleptului. Analiza realizata de HyperCubic IT Outsourcing

De cand a inceput a doua jumatate a anului, se vorbeste tot mai mult despre iesirea Europei din Marea Recesiune. “Zona euro a iesit din recesiune in Q2 si o serie de indicatori arata imbunatatiri in perioada care vine. Totusi, BCE trebuie sa considere variatiunile dramatice din cadrul uniunii monetare, cu zonele slabite ale pactului cautand cat mai mult sprijin posibil“, scrie un analist al unei reputate bancii europene de tranzactionari online. in aceste conditii, companiile romanesti mici si mijlocii, cele care sunt responsabile de dinamica locurilor de munca si care duc “greul” luptei cu fiscalitatea, sunt puse din nou in fata unor provocari.

Chiar si cu motorul putin inecat, sectorul serviciilor IT a continuat sa se dezvolte. Multe companii au renuntat definitiv la bugetul destinat administrarii infrastructurii de tehnologie a informatiei. Unele doar l-au redus drastic. Alte companii, mentinand strategia de business development in zona unei indrazneli care ii caracterizeaza pe vizionari, au reusit sa “conserve” zonele de core business si sa pastreze serviciile de IT, aplicand cea mai inteligenta metoda: outsourcing. 

Piata serviciilor IT a crescut moderat in Romania, desi marii integratori se plang ca businessul “mare” stagneaza. in ani de recesiune, istoria ne-a invatat ca statul mentine sectoarele vitale macar la cota de avarie; in Romania serviciile de IT au fost lasate sa se descurce singure si pe nimeni n-a ineresat ce note obtin la scoala. Contractele cu statul au fost putine, extrem de disputate si, de foarte mult ori, blocate sau trimise in justitie. Dar companiile isi fac bine treaba. Tot mai bine. Clientii au economisit tot mai mult, iar serviciile au fost mai bune, cel putina asta arata studiile Comsiei Europene pe servicii IT, servicii de furnizare de internet, servicii financiare si de furnizare a energiei. 

Provocarea de azi a unei companii medii care vrea sa-si administreze profesionist infrastructura IT graviteaza in jurul unei decizii legate de cost. Competitia, recesiunea, accesul dificil la creditare au dus costurile cu 20-30% mai jos, in timp ce companiile care furnizeaza servicii IT au continuat sa-si califice intensiv oamenii, sa investeasca in resurse, sa se extinda si sa mentina efortul de educare a pietei la cel mai inalt nivel. 

“Compania noastra a crescut exponential in clienti, parcuri IT administrate si expertiza exact in perioadele de varf ale crizei. Poate ca am reusit sa transformam piedicile in provocari, ca la carte, dar credem ca mai degraba e rezultatul unei intelepciuni tarzii pe care o demonstreaza piata in momente de rascruce. Se cere mai mult de la departamentele de IT; “mai mult” nu poate veni decat cu costuri mai mari si atunci solutia logica devine cea de outsourcing”, afirma Bogdan Rohan, director general HyperCubic IT Outsourcing. 

Pe de alta parte, Romania este una dintre destinatiile inca preferate cand vine de outsourcing facut de mari companii multinationale. Potrivit unui studiu citat de Asociatia de Outsourcing a Europei Centrale si de Est, “zona aceasta a Europei a atras in 2012 peste un sfert din businessul de outsourcing la nivel global”. in acelasi studiu se arata ca Asociatia Nationala de Companii de Software si Servicii (NASSCOM) a declarat ca regiunea est si central europeana a “capturat” un market share de 20% din toate centrele de livrare stabilite la nivel global intre 2010 si 2012. 

Vesti bune pentru regiune, vesti bune pentru Romania. Competitivitate, eficienta, creativitate, dedicare, toate sunt atuuri ale pietei interne care redevin predicate de marketing pentru alte piete cand vine vorba de tara noastra. Ce s-a schimbat intre timp? Clientul intern. Compania locala in care managementul a evoluat si in care riscurilor si fluxurilor informationale li se acorda atentia si bugetele cuvenite.  

HyperCubic IT Outsourcing

Compania ofera servicii IT flexibile, complete si integrate in toata tara. Liniile de business ale HyperCubic IT Outsourcing sunt serviciile de externalizare IT si servicii IT de reparatii laptopuri si echipamente IT. Suportul tehnic pe care il ofera se adreseaza companiilor si corporatiilor care doresc fie sa externalizeze serviciile IT, fie sa realizeze un outsourcing partial. HyperCubic IT Outsourcing ajuta clientii sa isi imbunatateasca performantele organizationale prin managementul performant al infrastructurii IT si prin alinierea strategiei IT cu obiectivele companiei. Printre clientii companiei se numara: AGIP, Badsi Nissan, Romania Libera, ROMPREST, Groupama Asigurari. www.hypercubic.ro 


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate