Cautare


03 Iunie 2002
Linux se maturizeaza extrem de rapid

Sistemul de operare open-source Linux devine din ce in ce mai raspandit pe sistemele informationale guvernamentale din Statele Unite si de peste ocean.

Cu ocazia targului expozitional organizat saptamana trecuta la Tokyo, IBM Corp. a anuntat vanzarea a peste 75% din sistemele informationale bazate pe Linux catre agentiile americane, cum ar fi Ministerul Apararii, Aviatie, Agricultura si Administratia Federala a Aviatiei.

Peste ocean, sistemele Linux au fost adoptate de parlamentul Germaniei, oficiul national de telecomunicatii din China, Ministerul Culturii din Franta, ministerele Apararii si Educatiei din Europa si Asia.

Spre deosebire de majoritatea software-elor comerciale, codul sursa al softurilor open source este gratuit, fiind permanent imbunatatit de comunitatea de programatori. De asemenea, exista voci care sustin ca aplicatiile open source sunt mai stabile si mai sigure chiar decat produsele Microsoft.

Daca pana de curand, Linux a reusit sa se infiltreze in cadrul agentiilor guvernamentale gratie administratorilor de sistem, care il instalau doarece era mult mai ieftin, acum organizatiile sunt dispuse sa scoata bani din buzunar in schimbul echipamentelor hardware de mare performanta compatibile cu Linux. De asemenea, marile companii IBM si HP au devenit principalii sustinatori ai acestui sistem de operare, care a capatat astfel o doza in plus de credibilitate.

Rezultatul: Linux a devenit in prezent cel de-al doilea sistem de operare din lume, cu o cota de piata de aproximativ 27%. Pe primul loc se situeaza variatele sisteme Windows de la Microsoft, care ruleaza pe 40% din serverele si calculatoarele desktop, conform firmei de analiza IDC.

Intrucat necesita costuri mult mai reduse si sunt mai putin vulenerabile la atacurile de tip informational, sistemul de operare Linux este cel mai indicat pentru aplicatiile cu specific matematic, serverele Internet, retelele inchise care asigura legatura dintre sedii si filiale, respectiv agentiile militare si de informatii.

Sursa: java.ittoolbox.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate