Cautare


23 Iulie 2015
„Girls in Tech Paris” lanseaza cea de a cincea editie a competitiei „Lady Pitch Night”, cel mai mare eveniment pan-european dedicat start-up-urilor fondate de femei

„Girls in Tech Paris” a lansat cea de a cincea editie a competitiei „Lady Pitch Night”, cel mai mare eveniment pan-european dedicat start-up-urilor fondate de femei. Evenimentul, organizat in parteneriat cu Orange, prin acceleratorul de start-up OrangeFab Franta, Raise si Criteo, isi propune sa ofere mai multa vizibilitate femeilor antreprenoare si sa incurajeze diversitatea in industria tech. „Girls in Tech Paris” a lansat prima editie a evenimentului „Lady Pitch Night” in ianuarie 2011, in Franta, iar in 2013 aplicatiile au fost deschise pentru participante din intreaga Europa.

In 2014 au aplicat peste 200 de start-up-uri din 22 de tari. Finalistele anului trecut: Gemmyo (Franta), Cortechs (Irlanda), Fojo.me (Croatia), Cocofarm (Bulgaria) si EasySize (Danemarca) - care a castigat locul I. Castigatoarea s-a calificat automat in competitia destinata start-up-urilor si organizata de partenerul nostru, LeWeb, unde a ocupat locul al II-lea. Juriul care a decis cele cinci finaliste a fost alcatuit din Mike Butcher (TechCrunch), Reshma Sohoni (Seedcamp), Brenda O’Connell (Twitter), Joanna Shields (TechCityUK), Neelie Kroes (Comisia Europeana) si Sheryl Sandberg (Facebook).

In acest an, toate start-up-urile din domeniul tehnologiei (Internet, mobile, jocuri video etc.) cu o vechime intre 6 si 36 de luni, care au sediul central pe teritoriul Europei si cel putin o femeie intre fondatori, pot aplica online, pana la data de 31 iulie 2015. Vor fi alese zece finaliste, care vor fi invitate la Paris (costurile de transport fiind suportate de Girls in Tech) pe 7 octombrie 2015, unde isi vor prezenta start-up-urile in fata unui juriu alcatuit din experti, investitori, antreprenori si o audienta formata din 200 de persoane.

Finalistele vor primi bilete de participare la marile conferinte din domeniul tech care se vor desfasura in Europa. in 2014, finalistele au primit bilete la evenimente precum Summit, LeWeb, TechCrunch Disrupt, The Next Web, DLD si The Europas, in scopul de a promova si sustine prezenta femeilor in cadrul conferintelor pe teme de tehnologie.

Aplica aici: http://bit.ly/LPN2015

Despre GIRLS IN TECH

Girls in Tech este un ONG international care isi doreste sa ofere mai multa vizibilitate femeilor care lucreaza in domeniul tehnologiei si sa le ofere acestora oportunitatea de a-si face cunoscute start-up-urile. Reteaua a fost fondata in anul 2007 de catre Adriana Gascoigne si are peste 40 de filiale denumite „capitole”, in intreaga lume. in Europa, Girls in Tech are sapte „capitole”, unde, alaturi de Romania sunt Franta, Marea Britanie, Italia, Spania, Luxemburg si Olanda. 

Capitolul Francez a fost infiintat in 2010 de Mounia Rkha (ISAI) si Roxanne Varza (Microsoft) si are in prezent o echipa formata din 20 de persoane conduse de Sam Jerusalmy (Elaia Partners) si Audrey Soussan (Ventech). 

Capitolul Romanesc a fost infiintat in 2012 de Catalina Rusu (Geekcelerator / in prezent: Tangomeet.com), Irina Nicoleta Scarlat (Akcees / in prezent: TechHub Bucharest & How To Web) si Anca Albu (Start-up Weekend / in prezent: HeForSheTech). in 2015, managementul capitolului romanesc a fost predat unei noi echipe: Monica Muntean (Girls Who Code - Romania) si Silvia Stegaru (Girls Who Code - Romania).

STUDIU DE CAZ: EasySize (Danemarca)

EasySize este o tehnologie bazata pe date al carei scop este sa defineasca dimensiunea hainelor in asa fel incat rata de retur a acestora catre magazinele online sa scada. Start-up-ul a castigat locul II la competitia internationala din cadrul LeWeb si locul I la Lady Pitch Night 2014. Tehnologia, creata de tanara Gulnaz Khusainova, ajuta magazinele online sa economiseasca bani, oferindu-le clientilor un nou tip de experienta atunci cand fac cumparaturi online: acestia au sanse mult mai mari sa aleaga haine de dimensiunile potrivite. Rezultatele au fost excelente, pentru ca rata retururilor a scazut cu 35-40%, ridicand nivelul veniturilor pentru magazinele online cu 5-7%. Acestea provin din Danemarca, Marea Britanie, SUA si Germania, iar urmatorul pas de extindere se face in EasySize este disponibil in 17 limbi, inclusiv franceza, daneza si germana. Dupa participarea la Lady Pitch Night 2014 si LeWeb, baza sa de date a ajuns sa cuprinda peste 300.000 de utilizatori unici si peste 500 de branduri de moda. Mai mult decat atat, a crescut nivelul investitiei private de tip „angel”, in board-ul start-up-ului aflandu-se acum investitori „angel” cu experienta, din Franta (Fashion Capital Partners, Alain Sarfati, Franck Bergonzo, Nicolas Santi-Weil), Danemarca (Klaus Nyengaard) si Suedia (Hampus Jakobsson).

Ca experienta profesionala si totodata de viata, creatoarea Gulnaz Khusainova pune accent pe autoeducare: „Am invatat sa ma concentrez pe ceea ce fac. Mereu exista o multime de lucruri care iti pot distrage atentia si foarte multe oportunitati. insa a fi antreprenoare inseamna sa fii concentrata si capabila sa executi, sa atingi scopuri si indicatori cheie de performanta. Trebuie sa fii atenta la ce alegi sa faci si la ce evenimente sa participi.”

Participarea la evenimente precum Lady Pitch Night si LeWeb a insemnat pentru ea o buna oportunitate de a intelege modul in care trebuie sa lucrezi si sa comunici cu presa. „O acoperire media potrivita poate ajuta foarte mult la atragerea de utilizatori si investitori. Si nu in ultimul rand, evenimentele de tip pitch te ajuta nu numai la cizelarea prezentarii, ci iti ofera si feedback util pentru imbunatatirea produsului.”

Vrei sa aplici la Lady Pitch Night 2015? „Fa-o, daca iti doresti un feedback valoros pentru start-up-ul tau, de la experti tech. Fa-o, daca iti doresti sa iti duci start-up-ul la un nou nivel. Si nu in ultimul rand, fa-o, daca vrei sa cunosti o multime de femei antreprenoare care te vor inspira, modele pe care vei vrea sa le urmezi, mai ales daca vrei sa te simti sustinuta. A fost o experienta extraordinara sa fiu acolo cu toti acesti antreprenori grozavi si, nu o sa mint, m-am simtit grozav pe scena, atunci cand mi-am prezentat start-up-ul”, spune creatoarea EasySize.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate