Cautare


19 Octombrie 2015
Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt, premiat de JA Europe la Bruxelles pentru promovarea educatiei antreprenoriale

11 scoli din 11 state europene, printre care si Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt, au primit premiul "Scoala antreprenoriala 2015" (The Entrepreneurial School Award), in cadrul unei ceremonii ce a avut loc ieri la sediul Parlamentului European (PE) din Bruxelles. Distinctiile au fost acordate de organizatia Junior Achievement (JA) Europe in urma unei evaluari, realizate la nivel national si european, a celor mai bune unitati de invatamant in domeniul educatiei antreprenoriale.

Liceele au fost selectate in baza mai multor criterii, precum includerea unei viziuni si a unei strategii in procesul de educatie antreprenoriala, alocarea de resurse specifice, formarea profesorilor sau implicarea comunitatii locale si a sectorului de business. Aceste criterii urmaresc obiectivele Europa 2020 - Strategia de dezvoltare a Uniunii Europene, ce isi propune sa creasca inovarea si creativitatea, inclusiv prin antreprenoriat, la toate nivelurile de educatie si training. 
 
"Este un premiu care ne onoreaza, dar ne si obliga sa promovam valorile, spiritul inovator antreprenorial si, nu in ultimul rand, bunele practici insusite de la colegii europeni. Misiunea organizatiei noastre este sa cream cetateni europeni, competitivi pe piata muncii, sa dezvoltam aptitudini pentru angajare si mai ales spiritul inovator specific mentalitatii antreprenoriale. Facem asta prin proiecte si parteneriate nationale si internationale in medii educationale si de afaceri. Prin ele dezvoltam competente profesionale IT, de cetatenie activa, de comunicare si leadership.", a spus Daniela Neamtu, directoarea Colegiului National de Informatica din Piatra Neamt. 

Liceul a fost nominalizat in competitia europeana datorita participarii in programele educationale implementate gratuit de organizatia JA Romania si a initiativelor de promovare a antreprenoriatului.
 
Ceremonia de premiere a avut loc in prezenta mai multor membri ai PE, oficiali ai Comisiei Europene si consiliul director al JA Europe. Au fost premiate 11 scoli din Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia si Marea Britanie. Ceremonia a fost gazduita de Michaela Sojdrova, membra a PE.
 
"Sprijinul Parlamentului European reprezinta o resursa cheie pentru educatia antreprenoriala in Europa, avand in vedere publicarea raportului <<Promovarea antreprenoriatului in randul tinerilor prin educatie si training>>, ce solicita statelor membre UE ca, impreuna cu autoritatile regionale si locale, sa incurajeze si sa sustina initiativele de promovare a culturii antreprenoriale in randul tinerilor", a spus Caroline Jenner, CEO JA Europe.
 
Reprezentantii Colegiului National de Informatica din Piatra Neamt considera ca educatia antreprenoriala inseamna nu numai pregatirea pentru a administra o companie, ci si modul in care pot fi dezvoltate abilitati si cunostinte antreprenoriale ce ajuta tinerii sa-si puna ideile in practica. Conducerea liceului promoveaza educatia antreprenoriala, integrand-o in procesul didactic la nivelul tuturor materiilor. Rezultatele acestor masuri sunt evaluate prin testari periodice.  
 
Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt implementeaza de 15 ani programele de educatie antreprenoriala, financiara, economica si de orientare profesionala oferite de Junior Achievement Romania, implicand peste 40% dintre profesori si elevi. Acestia din urma au castigat numeroase distinctii in competitii nationale si internationale, dintre care amintim:
 
- Premiul FedEx Global JointVenture (2014) acordat pentru cel mai inovator, sustenabil si profitabil parteneriat antreprenorial din programul JA Enterprise Without Borders
- Premiul TMF (2014) pentru cea mai buna companie-pilot de comert international din programul JA Enterprise Without Borders
- Premiul pentru cel mai bun proiect de dezvoltare durabila (2015) din zonele montane, in cadrul programului JA  Greenovation Challenge
- Premiul II oferit de Metro in competitia JA Compania anului (2014), la categoria "cea mai buna idee de valorificarea antreprenoriala a resurselor agricole"
- Premiul III in competitia internationala din programul JA Social Innovation Relay
- Premiul pentru cea mai buna companie-pilot de vanzari directe oferit de Amway in competitia JA Compania anului (2014)
 
The Entrepreneurial School

Scoala antreprenoriala este o initiativa de educatie antreprenoriala la nivel european, initiata de JA Europe, finantata partial de Comisia Europeana si sustinuta de companiile Accenture, Clifford Chance, HP, Intel si Virke. Aflati mai multe pe www.tesguide.eu si www.theentrepreneurialschool.eu

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate