Cautare


11 Mai 2016
UPS INTRa iN PARTENERIAT GLOBAL CU ZIPLINE sI GAVI sI TRANSFORMa, PRIN INTERMEDIUL DRONELOR, LIVRAREA DE AJUTOARE UMANITARE sI DE VACCINURI

Reteaua de drone din Rwanda este un model potential pentru alte tari

Fundatia UPS (NYSE: UPS) a intrat in parteneriat cu Zipline, companie de robotica din California, si cu Gavi (Alianta Globala pentru vaccinuri si imunizare), pentru a explora utilizarea dronelor cu scopul transformarii modului in care remedii salvatoare de vieti, precum sangele si vaccinurile, sunt livrate in intreaga lume.

Mult prea des, produse medicale de importanta critica ajung in stare nepotrivita sau nu ajung deloc la persoanele care au nevoie urgenta de ele. Acest parteneriat public-privat combina expertiza logistica la nivel global a UPS, precum si reteaua companiei de solutii de transport a produselor sensibile la temperatura si a celor dedicate ingrijirii sanatatii, cu reteaua nationala de transport cu drone a Zipline, si cu experienta Gavi in tarile in curs de dezvoltare axata pe salvarea de vieti omenesti si protejarea sanatatii in cele mai indepartate colturi ale lumii.

Fundatia UPS a oferit un grant de 800.000 de dolari, inca din stadiul incipient al proiectului, pentru a sustine lansarea initiativei in Rwanda.

„Parteneriatele public-private reprezinta solutia pentru multe dintre provocarile lumii, fiecare partener contribuind cu expertiza sa specifica”, declara Eduardo Martinez, presedinte al Fundatiei UPS si presedinte pentru diversitate si director de incluziune la UPS. „UPS se afla in proces continuu de identificare a celor mai noi modalitati prin care logistica intervine in zona umanitara, ajutand la salvarea de vieti si suntem mandri sa fim parteneri cu Gavi si Zipline, cautand modalitati prin care sa extindem la scara globala initiativa guvernului Rwanda.”

De la finalul acestui an, guvernul rwandez va utiliza drone Zipline, care pot face zilnic pana la 150 de livrari de sange esential in salvarea de vieti catre 21 de facilitati de transfuzii din jumatatea de vest a tarii. Conform OMS1, Africa are cea mai mare incidenta de deces matern din cauza hemoragiilor postpartum, statistica ce face ca accesul la transfuzii de sange sa fie de importanta critica pentru femeile de pe continent.

„Acest parteneriat nou si promitator demonstreaza cel mai bine capacitatea UPS de a inova. Aplicabilitatea sa pentru o cauza nobila are un potential enorm pentru alte regiuni din reteaua UPS,” spune Massimo Perrotti, director de marketing, UPS Romania, Grecia si Ungaria. „Chiar daca este inca devreme sa stim daca utilizarea intr-un mod similar a dronelor ar putea avea rezultate bune in Romania, o noua cale este deschisa si ne bucura oportunitatile viitoare.”

„Parteneriatul cu UPS si Zipline este un pas promitator intr-un nou teritoriu de livrare a consumabilelor medicale,” spune Dr. Seth Berkley, CEO Gavi, Alianta Globala pentru vaccinuri si imunizare. „Este o modalitate total diferita de livrare a vaccinurilor in comunitatile indepartate si suntem foarte interesati sa vedem daca dronele pot fi o solutie simpla si eficienta prin care vaccinurile vor deveni accesibile copiilor din zone greu accesibile.”

in timp ce reteaua nationala de drone din Rwanda se va axa initial pe livrarea de sange pentru transfuzii, planul este de a extinde initiativa pentru livrarea de vaccinuri, tratamente pentru HIV/SIDA, malaria, tuberculoza si multe alte medicamente care salveaza vieti. Este de asteptat ca operatiunea de livrare cu drone din Rwanda sa salveze mii de vieti in urmatorii trei ani si poate fi un model pentru alte tari.

„Imposibilitatea de a transporta remedii salvatoare pentru oamenii carora le sunt atat de necesare cauzeaza anual milioane de decese ce ar putea fi prevenite. Acest parteneriat va ajuta in efortul de eradicare a acestei probleme odata pentru totdeauna,” declara Keller Rinaudo, CEO Zipline. „Cu expertiza si viziunea UPS, Gavi si Zipline, livrarea instantanee cu drone ne va permite sa salvam mii de vieti intr-un mod imposibil de realizat pana acum.”

1Statistica citata in speech-ul sustinut de Dr. Margaret Chan, director general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in data de 1 martie 2016

Despre Fundatia UPS

UPS (NYSE: UPS) este lider global in logistica, oferind o gama larga de solutii incluzand transportul de colete si marfuri; facilitarea de schimburi comerciale internationale, alaturi de implementarea de tehnologii avansate, in vederea gestionarii mai eficiente a lumii afacerilor. inca de la infiintarea companiei, in 1907, UPS si-a construit un renume de cetatean corporatist pentru care grija si responsabilitatea primeaza, sprijinind programe care ofera solutii pe termen lung pentru nevoile comunitatii. Fondata in 1957, Fundatia UPS desfasoara programe globale pentru sprijinirea cetatenilor, facilitand implicarea in comunitatile locale, nationale si globale. in 2015, UPS, alaturi de actualii si fostii angajati, a donat peste 110 milioane de dolari in scopuri caritabile in toata lumea. Detalii despre Fundatia UPS gasiti la adresa UPS.com/Foundation. Pentru a afla direct noutati despre UPS, vizitati pressroom.ups.com/RSS.

Despre Gavi, Alianta pentru vaccinuri

Gavi, Alianta Globala pentru vaccinuri si imunizare este un parteneriat public-privat care isi propune sa salveze vietile copiilor si sa protejeze sanatatea tuturor oamenilor prin cresterea utilizarii echitabile a vaccinarii in tarile cu venituri mici. Alianta aduce impreuna tarile in curs de dezvoltare si guverne donatoare, Organizatia Mondiala a Sanatatii, UNICEF, Banca Mondiala, industria producatoare de vaccinuri, agentiile tehnice, societatea civila, Fundatia Bill & Melinda Gates si alti parteneri din sectorul privat. Gavi utilizeaza mecanisme inovatoare de finantare, incluzand cofinantarea de catre tarile beneficiare, pentru a asigura o finantare durabila si stocuri adecvate de vaccinuri de calitate. inca din 2000, Gavi a contribuit la imunizarea suplimentara a 500 de milioane de copii si la prevenirea a aproximativ 7 milioane de potentiale decese.

Zipline International, Inc.

Zipline este o companie de robotica cu sediul in California. Compania colaboreaza cu guvernele pentru a oferi acces fiabil la produse medicale pentru toata lumea. Pe termen lung, Zipline isi propune sa ofere livrare instantanee pe toata planeta, facilitand livrarea la cerere a produselor medicale si a altor produse fara a implica utilizarea de combustibili. Compania Zipline este sustinuta de unii dintre cei mai vizionari investitori din lume, incluzand: Sequoia Capital, Google Ventures, SV Angel, Subtraction Capital, fondatorul Yahoo Jerry Yang, cofondatorul Microsoft Paul Allen si Universitatea Stanford.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate