Cautare


04 Iulie 2016
Epson achizitioneaza compania Robustelli, producator italian de imprimante pentru textile

Epson Italia S.p.A., parte a Epson Group, a incheiat un acord cu familia Robustelli pentru 100% din actiunile Fratelli Robustelli SRL („Robustelli”), lider in industria de imprimare textila. Acordul are drept obiectiv cresterea valorii adaugate oferite consumatorilor de catre cele doua companii, prin extinderea domeniului de aplicare al colaborarii de lunga durata in imprimarea textila digitala inkjet.

Intrarea Robustelli in Grupul Epson ii va permite sa impulsioneze capacitatea de productie Epson, astfel incat tot mai multi clienti din intreaga lume sa se poata bucura de avantajele imprimantelor digitale inkjet pentru textile.

Epson va putea utiliza expertiza Robustelli pentru a accelera dezvoltarea de imprimante digitale inkjet pentru textile care, la randul lor, vor imbunatati abilitatile companiilor de a satisface nevoile clientilor cu o gama mai larga de produse. Ca parte a procesului accelerat de consolidare, cele doua companii intentioneaza sa se concentreze asupra eforturilor comune de cercetare si dezvoltare pentru a atinge acest obiectiv.

Piata globala de imprimare digitala pentru materiale textile este estimata sa creasca intr-un ritm anual de aproximativ 25%1. Suplimentar fata de utilizarea retelei sale de productie pentru a satisface cererea tot mai mare, Epson va valorifica reteaua proprie de vanzari si servicii la nivel mondial pentru a oferi produsele Monna Lisa2 in mai multe tari si regiuni din intreaga lume.

Sunao Murata, COO al Diviziei de Operatiuni pentru Imprimarea Profesionalain cadrul Epson, va fi numit in functia de presedinte al Robustelli. Murata a declarat: „Pentru Epson este o extindere foarte interesanta. Pe masura ce se dezvolta piata imprimantelor textile digitale de foarte buna calitate, cred ca oficializarea parteneriatului nostru cu Robustelli ne ofera o buna ocazie de a satisface nevoile unui numar tot mai mare de clienti care cauta sa canalizeze avantajele solutiilor digitale avansate in impulsionarea afacerilor. Vom lucra indeaproape cu colegii nostri de la Robustelli pentru a duce seria Monna Lisa la nivelul urmator si pentru a ramane lideri in domeniu."

„Suntem bucurosi si mandri sa facem parte parte din grupul Epson”, a declarat Valerio Robustelli, unul dintre proprietarii F.lli Robustelli. „Cooperarea noastra cu Epson a condus la dezvoltarea Monna Lisa, o imprimanta industriala digitala pentru textile, care este in prezent o referinta pe piata de imprimare de textile la calitate ridicata. Combinarea competentelor noastre reprezinta concluzia fireasca a unui proces de inovare pentru satisfacerea nevoilor clientilor din Italia si din restul lumii."

Situata in Como, inima industriei italiene si europene de imprimare pe textile de inalta calitate, Robustelli este specializata in dezvoltarea, fabricarea si vanzarea de imprimante digitale inkjet pentru textile, in special seria Monna Lisa, a carei dezvoltare a inceput in 2003, in parteneriat cu Epson. Acest produs a consolidat o imagine puternica de brand, prin solutiile avansate de reproducere a culorilor, castigand aprecierea clientilor.

Informatii generale despre Robustelli

Nume Fratelli Robustelli S.r.l.

Localizare Via Firenze 3, Villa Guardia (CO), Italia

Președinte Giuseppe Robustelli

Înființare 1972

Cifră de afaceri 12,060,000 de euro *

Capital 90.000 de euro *

Nr. de angajați 25 *

Linii de business * Dezvoltarea, producerea si comercializarea de imprimante pentru textile cu jet de cerneală Monna Lisa; * Cercetarea și dezvoltarea tehnologiei digitale pentru imprimarea produselor textile

* La 31 decembrie 2015.


Despre Epson

Epson este un lider global in tehnologie, dedicat conectarii oamenilor, lucrurilor si informatiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte si precise. Avand o gama de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneala si sisteme de imprimare digitala pana la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenti, sisteme de detectie si roboti industriali, compania se concentreaza asupra stimularii inovatiilor si depasirii asteptarilor clientilor in ceea ce priveste imprimantele cu jet de cerneala, comunicarea vizuala, echipamentele portabile si robotica.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 67.000 de angajati in 90 de companii din intreaga lume si se mandreste cu contributiile aduse comunitatilor in care isi desfasoara activitatea si cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului. www.global.epson.com

Despre Epson Italia

Epson Italia, companie nationala de vanzari, a inregistrat pentru anul fiscal 2015 vanzari de peste 215 milioane de euro si are aproximativ 175 de angajati. Epson Italia detine in proportie de 100% compania For.Tex, lider in productia de coloranti, agenti de ingrosare si produse pentru tesaturi tratate si netratate situata in Fino Mornasco (Como, Italia), partener al proiectului Monna Lisa impreuna cu F.lli Robustelli. http://www.epson.it

Despre F.lli Robustelli

F.LLI ROBUSTELLI S.R.L isi desfasoara operatiunile in Villa Guardia (Como, Italia) incepand din anii 1950, proiectand si producand masini de fotogravura si sisteme de imprimare pentru textile. Datorita relatiilor stabile cu clientii sai si abilitatii de a armoniza know-how-ul in domeniul textilelor si mecanizarii cu noile tehnologii digitale, F.lli. Robustelli a dezvoltat cu succes parteneriate in intreaga lume. Acum 15 ani, F.lli Robustelli a incheiat un important parteneriat cu SEIKO EPSON CORPORATION, in urma caruia a rezultat proiectul Monna LISA®. in cadrul acestui proiect, compania a dezvoltat prima imprimanta digitala pentru textile, bazata pe tehnologia de imprimare Epson, rezultatul fiind un produs care este cunoscut in industria textila ca cea mai buna imprimanta digitala textila din lume, F.lli Robustelli devenind astfel unul dintre cei mai importanti jucatori din industria imprimarii digitale pentru textile.


Informatii despre imprimarea digitala cu jet de cerneala pentru materiale textile

Imprimarea digitala pentru textile implica utilizarea sistemelor de printare pentru producerea de date digitale. Este diferita de imprimarea traditionala analogica, in care placile dedicate sunt stantate direct pe material. Imprimarea digitala are urmatoarele caracteristici:

1. Reproducere fidela a gradatiilor fine si a tonurilor delicate de culoare

2. Potrivita pentru productia de cantitati mici la costuri scazute si de mare viteza, fara a fi nevoie de placi, care sunt indispensabile pentru imprimarea analogica

3. Minimizarea impactului asupra mediului in comparatie cu imprimarea analogica


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate