Cautare


12 August 2002
Piata PC-urilor din spatiul EMEA continua sa sufere din cauza cererii scazute

Politica agresiva a preturilor din iunie a contribuit doar partial la depasirea lunii mai, iar fuziunea dintre HP si Compaq nu a facut decat sa sporeasca tensiunile, afirma IDC.

Conform unor date preliminare publicate in iulie de IDC, vanzarile de echipamente PC din trimestrul al doilea 2002 au scazut cu 2.2% in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (Europe, Middle East and Africa - EMEA), comparativ cu acelasi trimestru anul trecut, iar asta ca urmare a cererii scazute de pe piata. Dupa cum se anticipase, atitudinea rezervata a continuat sa prevaleze in sectorul business, in vreme ce puterea de cumparare a consumatorilor a intrat in declin comparativ cu primul trimestru.

Pentru a stimula cererea de pe piata, dar si pentru a scapa de bunurile aflate in depozite, distribuitorii au adoptat o politica agresiva a preturilor. Din pacate, reducerile substantiale practicate in iunie au contribuit doar partial la compensarea lipsei acute de activitate din luna mai.

De asemenea, cererea din partea companiilor a ramas si ea foarte mica, afectandu-i in continuare pe distribuitori, dovada ca numarul proiectelor de anvergura a fost considerabil limitat. Cu toate acestea, distribuitorii au reusit sa-si mentina vanzarile in sectorul reprezentat de intreprinderile mici si mijlocii.

Daca luna mai este in general o luna slaba din punct de vedere al vanzarilor, lipsa de activitate de anul acesta a fost amplificata de increderea mai mica a consumatorilor, respectiv de campionatul mondial de fotbal, care a distras atentia consumatorilor de la achizitionarea de calculatoare. Cererea pentru notebook-uri a ramas insa neschimbata, competitia din randul jucatorilor locali mentinandu-se in continuare stransa. Europa de Vest s-a confruntat cu un declin de 6% de la un la altul. Lipsa unei cereri din partea companiilor a continuat sa afecteze evolutia pozitiva a celor mai mari trei piete europene: Franta a fost cel mai puternic afectata de lipsa investitiilor si de cererea scazuta a consumatorilor, in vreme ce Marea Britanie si regiunea nordica s-au bucurat de o mai mare incredere pe piata. Europa de Est a inregistrat o rata de crestere de 13%, in vreme ce Orientul Mijlociu si Africa au inregistrat si ele o crestere anuala de 17%.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate