Cautare


10 Octombrie 2018
Ateliere gratuite de pregatire pentru piata muncii oferite persoanelor cu dizabilitati printr-un parteneriat intre Flanco si A&D Studio

Primele doua ateliere vor avea loc in Bucuresti, la sediul Flanco, pe 25 octombrie. inscrierile sunt deschise Atelierele vizeaza imbunatatirea abilitatilor de comunicare si depasirea barierelor psihologice care ii impiedica pe participanti sa obtina un loc de munca

Flanco, in parteneriat cu A&D Studio, organizeaza o serie de ateliere de lucru gratuite, destinate persoanelor cu dizabilitati din Bucuresti, care au ca tema principala pregatirea acestora pentru (re)integrarea pe piata muncii.

“Desi a trecut mai bine de un an de la intrarea in vigoare a modificarilor Legii nr. 448/2006, care reglementeaza integrarea si incluziunea sociala a persoanelor cu handicap, numeroase persoane cu dizabilitati se afla, inca, in imposibilitatea de a-si gasi un loc de munca”, spune Nicoleta Capata, HR Director Flanco. “Ideea proiectului a venit in urma discutiilor purtate cu numeroase persoane aflate in aceasta situatie, care se temeau sa participe la interviuri si chiar sa trimita CV-uri catre potentiali angajatori, crezand ca nu vor reusi sa comunice suficient de bine cu acestia, in scris sau fata in fata. Aceste persoane se considera, de multe ori, excluse din start de pe piata muncii.”

Primele doua ateliere vor avea loc in Bucuresti, la sediul central Flanco (soseaua Bucuresti Nord 15-23, cladire Windsor, etaj 3), pe 25 octombrie, in intervalele orare 10:00-13:00 si 17:00-20:00, si vor fi sustinute de o serie de specialisti din cadrul companiei de dezvoltare personala si profesionala A&D Studio. La fiecare atelier vor putea participa maxim 5 persoane, iar transportul acestora poate fi decontat de catre Flanco, in limita a 50 lei. inscrierea se poate face pana la data de 24 octombrie, ora 15:00, fie telefonic, la +40765345888, fie prin e-mail, la una dintre urmatoarele adrese – mirela.petrus@flanco.ro sau adela@ad-studio.ro.

Atelierele vor imbina elemente de training si de consiliere, iar formatul acestora va viza doua directii importante. “in prima parte, participantii se vor concentra pe imbunatatirea abilitatilor de comunicare, prin exercitii de redactare a unui CV sau a unei scrisori de intentie si prin exersarea situatiilor de comunicare din cadrul unui interviu. Cea de-a doua parte a atelierului vizeaza identificarea barierelor psihologice cu care acestia se confrunta si tehnici pentru depasirea lor, prin exercitii menite sa le creasca increderea in sine”, explica Adela Marin, Managing Partner A&D Studio.

La finalul atelierului, participantii vor primi in format electronic documentele personalizate, in format editabil, pe care sa le poata transmite ulterior potentialilor angajatori.

“Flanco incurajeaza si sustine integrarea pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati, acesta fiind un factor de care tinem cont in cadrul proceselor noastre de recrutare. Astfel, de-a lungul anilor, am reusit adaptarea mai multor posturi pentru a veni in intampinarea cerintelor acestora, iar in prezent avem printre colegi 14 persoane cu dizabilitati”, spune Nicoleta Capata.

Atelierele sunt realizate in parteneriat cu A&D Studio, o companie romaneasca ce incurajeaza utilizarea unor metode creative de training pentru maximizarea rezultatelor si concepe ateliere de lucru dedicate, sub titlul “si eu am dreptul sa lucrez! Sfaturi utile pentru a reusi la un interviu de angajare”.

Despre Flanco: 
Flanco este cel mai eficient retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.400 de angajati, compania detine o retea de 128 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 91 de orase. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de Linkedin.

Despre A&D Studio: 
A&D Studio este un studio creativ ce imbina cuvintele, sunetele si imaginile astfel incat sa reuseasca sa maximizeze impactul mesajelor transmise de parteneri. De la redactare de continut pentru site-uri, blog-uri, comunicate de presa, suporturi de cursuri, la realizarea de elemente tip-voice over si pana la imbinarea acestora in cadrul livrarii de cursuri, conferinte, materiale audio si video, compania ofera suport total.

Persoane de contact
Mirela Petrus – HR Training & Assessment Team Leader Flanco
E-mail: mirela.petrus@flanco.ro
Adela Marin – Managing Partner A&D Studio
E-mail: adela@ad-studio.ro

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate