Cautare


09 Noiembrie 2018
Gartner constata ca CIO din EMEA sunt inaintea colegilor lor din alte regiuni

Gartner a dezvaluit ca CIO din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) sunt inaintea colegilor lor din alte regiuni in ceea ce priveste programele de transformare digitala.

In sondajul sau anual la nivel global, firma a constatat ca 35% din CIO interogati in EMEA sunt gata sa isi extinda activitatile de transformare digitala, o crestere de 15% fata de anul trecut. 

Rezultatele studiului au fost prezentate la Simpozionul Gartner din Barcelona. 

Andy Rowsell-Jones, vicepresedinte si analist Gartner, a declarat: "CIO din EMEA reprezinta exemplul atunci cand vine vorba de rezultatele initativelor digitale". 

Studiul a constatat ca 44% dintre respondentii CIO din EMEA aloca cea mai mare parte a noilor cheltuieli pentru analiza business intelligence si analiza datelor, iar mai apoi pentru securitate si activitati digitale de afaceri. Gartner a prezis ca acestea vor fi primele 3 cele mai finantate zone din tehnologie in 2019. 

Inteligenta artificiala (AI) este pe locul 6 in ceea ce priveste noile cheltuieli sau cresterea cheltuielilor in 2019, insa a fost identificata ca principala zona tehnologica in mateire de schimbare. Firma a declarat ca rezultatele studiului releva o maturizare a cazurilor de utilizare AI in EMEA. 

Interfetele vocale, in speciat chatbot-urile si optimizarea proceselor sa numara printre cele mai importante cinci tehnologie fie implementate, fie care urmeaza sa fie implementate in urmatorul an.

Pentru 39% dintre organizatiile in curs de schimbare, se sustine ca principalii factori de decizie reactioneaza la cererea clientilor si la protectia marcii.

Rowsell-Jones a declarat, insa ca "In acest an, CIO din EMEA exceleaza la cresterea initiativelor digitale. Cu toate acestea, ei se confrunta cu bariere, inclusiv resursele insuficiente (44%) si business culture blocking change (38%). Pentru a continua in acest ritm pozitiv, este esential ca CIO din EMEA sa construiasca relatii mai puternice cu directorii de afaceri si sa promoveze valoarea IT-ului intern". 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate