Cautare


06 Decembrie 2018
Atos incepe constructia unui laborator global de cercetare si dezvoltare a tehnologiei quantum computing

Atos, lider global in transformare digitala, a demarat marti, 27 noiembrie, constructia unui centru nou de cercetare si dezvoltare (R&D) in comuna Les Clayes-sous-Bois, districtul Yvelines, regiunea Parisului. Noul laborator de 8.000 mp va fi construit in campusul de R&D deja existent al companiei, care gazguieste peste 1000 de specialisti Atos. Acesta va servi drept un centru modern de cercetare si dezvoltare a tehnologiei quantum computing, in stransa legatura cu programele de cercetare de inalta performanta in computing si cybersecurity ale grupului Atos.

Beneficiind de o investitie de 5 milioane de euro din partea administratiei orasului Paris, ca parte a strategiei capitalei franceze de Smart Industry, adoptata in iulie 2017, in cadrul noului laborator de R&D vor lucra 350 de ingineri specializati in tehnologia quantum computing. Ceremonia de deschidere a santierului a fost oficiata de Valérie Pécresse, Presedintele Consiliului Regional Paris si Thierry Breton, Presedinte si CEO Atos, si s-a desfasurat in prezenta angajatilor, oamenilor de stiinta si partenerilor de business.

"Sunt incantat sa oficiez astazi inceperea constructiei laboratorului Atos de cercetare si dezvoltare, care va gazdui ambitiosul program de quantum computing, demarat in parteneriat cu administratia regiunii orasului Paris. in cadrul noulului laborator se vor dezvolta tehnologii strategice, care vor modela viitorul tehnicii de calcul timp de mai multe decenii. Pe acest sit istoric, cercetatorii Atos vor lucra la primele acceleratoare cuantice si, combinat cu programul de cercetare si dezvoltare intensiva in domeniul tehnicii de calcul, la  viitoarele supercomputere hibride. Activitatea lor va aduce beneficii clientilor si partenerilor nostri din mediul academic, dar si reputatiei internationale a regiunii", a declarat Thierry Breton, presedinte si CEO al Atos.

Atos Quantum: un program global                                                                                       

Viitorul laborator de cercetare si dezvoltare este parte a programului global Atos Quantum, prima initiativa de mare anvergura de acest gen din Europa, lansata de Atos in 2016. Acest program isi propune sa contribuie la dezvoltarea si lansarea pe piata de solutii de quantum computing, precum si produse sigure de quantum cybersecurity. Cercetatorii Atos au dezvoltat Atos Quantum Learning Machine (Atos QLM), cel mai performant simulator cuantic disponibil pe piata, comercializat deja catre cele mai prestigioase universitati si centre de cercetare din lume. Activitatea programului se va concentra pe dezvoltarea de acceleratoare cuantice, care vor contribui la crearea de supercomuputere hibride de catre echipele de cercetatori si ingineri Atos. 

Noul laborator de cercetare si dezvoltare Atos va fi inaugurat in vara anului 2020.

Despre Atos SE

Atos SE (Societate Europeana) este lider in domeniul serviciilor digitale, cu venituri anuale de circa 13 miliarde de euro si aproximativ 100.000 de angajati in 73 de tari. Avand clienti in toata lumea, Grupul ofera servicii de consultanta si integrare a sistemelor, servicii de administrare si BPO, operatiuni cloud, solutii Big Data si de securitate cibernetica, dar si servicii de tranzactionare prin Worldline, liderul european in industria platilor si serviciilor de tranzactionare.
 
Cu o vasta expertiza in tehnologie, Atos colaboreaza cu clienti din sectoare de business diferite: Industria Apararii, Servicii Financiare, Sanatate, Industria Prelucratoare, Media, Utilitati, Sectorul Public, Retail, Telecomunicatii si Transport.

Compania se concentreaza pe tehnologia de business care stimuleaza dezvoltarea, ajutand organizatiile sa anticipeze viitorul. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informatiei al Jocurilor Olimpice & Parlimpice si este listat la bursa pan-europeana Euronext din Paris. 

Atos opereaza sub brandurile Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify si Worldline.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate