Cautare


Dronele de livrare Google Wing se indreapta spre Europa
06 Decembrie 2018 Business

Dronele de livrare Google Wing se indreapta spre Europa

Compania mama a Google, Alphabet, va testa serviciul de livrare cu drone in Finlanda anul viitor, a anuntat compania.

Helsinki va fi prima locatie europeana pentru Wing, care a testat drone in Australia. 

Dronele vor livra pachete care cantarest pana la 1,5 kg in cateva minute de la plasarea unei comenzi.

Mai multe companii, intre care Wing si Amazon, dezvolta servicii de livrare cu drone, insa au petrecut ani de zile dezvoltand astfel de proiecte fara a lansa serviciile. 

In decembrie 2013, directorul executiv al Amazon, Jeff Bezos, a prexis ca serviciul de livrare al companiei, Prime Air, va fi lansat in decurs de cinci ani. Cu toate acestea, serviciul sau se afla inca in curs de dezvoltare. 

Wing a declarat ca dronele sale au efectuat 55.000 de calatorii in Australia, livrand articole precum medicamente, cafea si bunuri de uz casnic. 

A declarat ca a ales Finlanda pentru testare europeana deoarece poporul finlandez este "recunoscut pentru faptul ca adopta timpuriu tehnologii noi". 

Compania i-a invitat pe finlandezi sa propuna ce articole ar dori sa vada livrate prin drone, cu sugestii cum ar fi micul dejun, pranzul, analgezicele si produse de uz casnic. 

Clientii vor putea sa trimita o comanda folosind o aplicatie smartphone, iar livrarea va fi oferita grauit pe durata perioadei de testare. 

Pentru ca serviciile de livrare prin drone sa fie viabile, gigantii in domeniul tehnologiei trebuie sa demonstreze ca dronele lor sunt sigure si fiabile. 

Criticii se intreaba, de asemenea, daca oamenii vor dori ca drone zgomotoase sa livreze bunuri in orase. 

Insa Wing sustine ca livrarea prin drone este "mai sigura, mai rapida si mai ecologica decat livrarea la sol". 

Wing face parte din divizia Alphabet Other Bets, care include proiectul self-driving car Waymo si producatorul baloanelor care livreaza internet Loon. 



Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.



Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate