Cautare


08 Februarie 2019
Top 3 prioritati in 2019 pentru sanatatea angajatilor!

Fiecare inceput de an aduce noi provocari in ecuatia eficienta muncii versus sanatate. Un raport care trebuie vazut pe termen mediu si lung, pentru ca un eventual dezechilibru poate aduce dezavantaje serioase, uneori destul de greu de cuantificat, pentru angajat si angajator, deopotriva.

”Felul in care managementul se ocupa de sanatatea angajatilor, de riscurile de sanatate la locul de munca si de modul in care tot acest context se poate imbunatati, s-a schimbat destul de mult in ultimii ani. Cand am inceput sa facem workshopuri de postura corecta, de nutritie, relaxare si prevenire a riscurilor legate de utilizarea incorecta a obiectelor de mobilier si a altor echipamente la locul de munca, ne ”ascultau” numai multinationalele. Astazi, mai toate companiile sunt interesate sa creeze cele mai bune conditii de munca din acest punct de vedere, cu instruiri, traininguri si workshopuri demonstrative, astfel incat angajatii sa previna sau sa amelioreze eventuale deficiente”, spune Calin Abrudean, fiziokinetoterapeut. 

”Cele mai importante 3 directii in care orice echipa – angajator si angajat – trebuie sa actioneze imediat pentru a evita neplacerile legate de imbolnavirile la locul de munca sunt:

1.Iinsusirea celor patru repere corecte ale pozitiei la birou, pentru a combate si preveni episoadele acute de dureri de spate,  lipsa de concentrare si scaderea performantei
2. Actioneaza! Ridica-te de pe scaun pentru compensarea pozitiei cu capul in antepozitie (capul aplecat in fata), pentru a reface suportul muscular si fascial prin exercitii la birou. E nevoie doar de cateva secunde pe ora, adica minute pe zi
3. Evaluarea posturala atat a pozitiei corpului la munca, cat si a pozitiei in dinamica”. 

32% dintre angajati isi doresc exercitii corective si de relaxare la munca

in urma unui chestionar realizat pe participantii* la seminariile si workshopurile tinute in companii in 2018, echipa KYNESYS a facut un top al cerintelor angajatilor legate de efectele nefaste ale posturii incorecte la munca, inadaptarea la conditiile date etc.

32% dintre subiectii intrebati au considerat extrem de importante exercitiile corective si care ii ajuta sa se relaxeze la locul de munca. 28% dintre participantii la seminarii vor sa isi corecteze pozitia la birou. 12% vor sa invete respiratia diafragmatica, iar 8% vor sa mearga chiar mai... departe, prin imbunatatirea posturii in mers si a pozitiei de somn. 
*aproximativ 1.700 persoane

Calin Abrudean si echipa lui de la cabinetul de fiziokinetoterapie KYNESYS din Timisoara au tratat aproape 15.000 de pacienti, de la infiintare si pana azi. Abrudean este un inovator in ceea ce priveste felul in care vede in aceasta meserie si un rol de misionar: ii invata si trateaza pe oamenii care ii trec pragul la cabinet, dar merge si in companii, unde face workshopuri demonstrative, aratandu-le angajatilor unde gresesc si cum pot sa corecteze anumite posturi sau proceduri care le pot afecta serios sanatatea. Pana acum, Calin Abrudean a ”dus” aceste seminarii in companii precum Deutsche Telecom, Nokia, Continental, Hella, Valeo, Deutsche Bank, Crossover, Toluna, Helpline, Visma, Nagarro sau Alstom.

Mai nou, Calin Abrudean vrea sa se concentreze si mai mult pe preventie, motiv pentru care a lansat un proiect unic in Romania, menit sa-i ajute pe copii (intre 5 si 15 ani) sa inteleaga mai bine cum funtioneaza relatia dintre postura/miscare/sport si sanatate. Proiectul se va desfasura in scoli, licee sau locuri publice din Bucuresti, intr-o prima faza. 

Despre KYNESYS

Deschis in 2005, centrul KYNESYS din Timisoara se ocupa cu integrarea celor mai noi si eficiente metode de fizioterapie si programe personalizate de kinetoterapie pentru afectiunile musculo-scheletale in programe publice sau private. Pana in prezent, specialistii centrului condus de Calin Abrudean au tratat aproape 15.000 de pacienti. Detalii pe www.kynesys.ro 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate