Cautare


15 Martie 2019
DB Global Technology si Universitatea Politehnica din Bucuresti infiinteaza in parteneriat programul de master in Financial Computing

DB Global Technology, centrul de tehnologie al Deutsche Bank din Bucuresti, si Facultatea de Automatica si Calculatoare au infiintat, sub forma unui parteneriat public-privat, primul program de master in Financial Computing la nivel national. Programul cu o durata de 2 ani este acreditat ARACIS si a fost lansat in octombrie 2018. La aceasta prima editie participa 17 studenti activi, instruiti de 20 de experti DB Global Technology.

Elaborat si sustinut de angajatii DB Global Technology in colaborare cu Universitatea Politehnica din Bucuresti, programul de master include cursuri despre proiectare software bancar, procesul de dezvoltare al aplicatiilor bancare, produse si servicii pentru sectorul financiar-bancar, auto-descoperire si comunicare eficienta si ofera studentilor acces la cele mai recente informatii si evolutii din domeniu. Materiile predate de angajatii DB Global Technology completeaza programa standard de informatica si calculatoare, care include Introducere in analiza pietelor financiare, Fundamente Big Data si Machine Learning.

“Salutam parteneriatul cu DB Global Technology, prin care reusim sa imbinam cunostintele academice cu latura practica, oferind masteranzilor pregatirea de care au nevoie pentru o integrare cat mai usoara in viata profesionala. Este esential ca studentii sa dobandeasca abilitati noi, dar si sa le imbunatateasca pe cele existente, pentru a aduce valoare organizatiilor financiare de top”, a declarat Adina Florea, decanul Facultatii de Automatica si Calculatoare.

Studentii vor putea invata cum se lucreaza in echipe multinationale extinse, cum functioneaza institutiile financiare de mari dimensiuni si cum pot realiza si livra software pentru infrastructura de baza a companiilor. Aceasta initiativa se inscrie in preocuparea permanenta a DB Global Technology de a se implica in educatia IT din Romania si de a oferi pregatirea practica de baza pe care atat profesorii, cat si studentii, sa o poata folosi in activitatile de predare sau studiu, precum si pentru exersarea si imbunatatirea abilitatilor. 

“Instruirea si investitia in formarea talentelor locale reprezinta, de peste cinci ani, o componenta esentiala a strategiei a DB Global Technology. Prin acest program de master si prin alte proiecte educationale pe care le-am implementat vrem sa ajutam tinerii talentati sa isi imbunatateasca abilitatile de dezvoltare software, oferindu-le acces la oportunitatile de pe piata fortei de munca, dar si punand astfel bazele viitoarei comunitati de experti in tehnologie ai Romaniei”, a spus Marian V. Popa, Director General al DB Global Technology.

DB Global Technology s-a implicat in dezvoltarea talentelor locale printr-o serie de programe educationale, cum ar fi programele MBA ale Academiei de Studii Economice din Bucuresti, in cadrul carora organizeaza ateliere si sesiuni de training in domeniul IT.

De asemenea, in 2018 a avut loc cea de-a treia editie a DB Tech School, un program de internship de trei luni destinat selectarii, formarii si recrutarii celor mai buni studenti din universitatile tehnice din Romania. Caravana IT este un alt program care cuprinde ateliere interactive pentru elevii de liceu interesati de o cariera in Fintech.

Angajatii DB Global Technology sunt pasionati de coaching si au participat ca voluntari in numeroase astfel de programe. Aproximativ 10% din angajatii DB Global Technology sunt implicati direct in astfel de programe, folosindu-si abilitatile, cunostintele si entuziasmul pentru a pregati tinere talente si a le ghida drumul catre comunitatea de experti in tehnologie.

Deutsche Bank este prezenta pe piata din Romania din anul 1998, oferind produse si solutii personalizate pentru Corporate, Investment si Transaction Banking, pentru clienti corporativi si institutionali, precum si servicii de Private Wealth Management pentru clientii persoane fizice. Deutsche Bank este una dintre cele mai importante banci germane, castigand in mod repetat distinctia de „cea mai importanta banca” in Europa Centrala si de Est. Deutsche Bank este un partener traditional al autoritatilor romane si a contribuit la unele dintre cele mai importante tranzactii financiare din Romania (in sectoarele energetic, de transport si al locuintelor sociale). 

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:
DB Global Technology
Andreea Catuneanu
andreea.catuneanu@db.com
+40 730 013 592

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate